Een glijmiddel met een reukje aan

De Belgische Neanderthaler rukt wereldwijd op

Grote verslagenheid in het kamp van Rick Santorum, de ultra-conservatieve presidentskandidaat in de VS. Heeft de man van de strijd voor God, huwelijk en vaderland, en tegen de zedenverwildering zijn handelsmerk gemaakt, dan blijkt er iets mis met zijn familienaam. Wie daarop googlet, vindt immers als eerste zoekresultaat niét een bio van de republikeinse politicus, maar een tamelijk onappetijtelijke encyclopedie-omschrijving van “Santorum”, zijnde “een mengsel van glijmiddel en uitwerpselen, als bijproduct van anale seks.”  Een vertrouwd fenomeen allicht voor homofielen en liefhebbers van sodomie. En laat de puriteinse Rick Santorum nu juist de heilige oorlog verklaard hebben aan dit soort perversiteiten!

Nomen non est omen, maar toch: in een supergemediatiseerde democratie als de Amerikaanse sleur je een foute naam als een vervelende ballast mee, denk maar aan de treiterige woordspelletjes Obama-Osama die de huidige VS-president tot op vandaag te beurt vallen. En het idee alleen al dat een verre voorvader van Rick Santorum een expert zou zijn geweest in hogervermelde activiteiten, en dat genealogisch wou vereeuwigen…

De man van Spy

Ik ken nu mensen, ook in Vlaanderen, die blij zijn met een c in hun familienaam, u wellicht ook. Het verhaal toont alleszins aan, hoe ver politieke moddercatch wel kan gaan. Het woord “Santorum” bestaat namelijk zelfs niet in die speciale medische betekenis, maar is gewoon het bedenksel van een chagrijnige homofiel die de presidentskandidaat een hak wou zetten. Met de hulp van een aantal kompanen was het een koud kunstje om de nepterm helemaal bovenaan te krijgen op de zoekrobot van Google, waar ze zich van geen kwaad bewust zijn. Leve het internet en de vrije informatieverspreiding!

Maar de gore uitsmijter van het verhaal komt nu. Dan Savage, zou heet de roddelnicht, vond zijn grap zelf zo geslaagd, dat hij Rick Santorum voorstelde om de kwalijke webstek af te sluiten… mits betaling van 5 miljoen dollar. Afpersing? Hoe komt u erbij: leve de vrije markt en de wet van vraag en aanbod!

Beeld u inderdaad in wat voor een bloeiende bedrijfstak dit ookbij onszou kunnen worden, en dan denk ik vooral aan riooljournalisten zoals Tom Cochez. Eerst leugens verspreiden, en dan geld vragen om ze recht te zetten, kassa verzekerd.

In afwachting kan dit soort fantasten zeker al terecht bij de toeristische dienst van Jemeppe-sur-Sambre. U hebt hem ongetwijfeld ook in de krant gezien: de man van Spy, zijnde de “Belgische Neanderthaler”, waarvan de knoken in een Waalse grot nabij Jemeppe werden ontdekt, en die nu in het plaatselijk museum te bezichtigen is als een realistische reconstructie, nota bene door twee Hollanders in elkaar gestoken.

Natuurlijk rammelt het verhaal wetenschappelijk aan alle kanten: in de media wordt deze vriendelijk ogende holenmens (ze hebben hem de glimlach van Sean Connery meegegeven!) opgevoerd als “onze verre voorouder”, terwijl elke antropoloog u kan bevestigen dat de Homo Neanderthalensis een uitgestorven tussensoort is, waar de Homo Sapiens niét van afstamt.  De man van Spy is dus een doodlopende tak van de evolutie. Temeer daar er uren in het rond geen vrouw van Spy te bekennen valt.

Vanwaar dan deze fabel? Omdat de Walen daarmee pogen te bewijzen dat zij de echte autochtonen en legitieme erfgenamen zijn van het gebied dat vandaag België heet. Het is een formidabel stukje pseudowetenschap, gefabriceerd door de PS-studiedienst, het best werkende bedrijf in Wallonië: de Vlamingen moeten zo hoog van de toren niet blazen, want de wieg van onze beschaving staat aan de oevers van de Sambre. Se non è vero, è ben trovato, zeggen ze in de taal van Elio Di Rupo. Sinds het dogma van de Onbevlekte Ontvangenis en de “Histoire de la Belgique” van Henri Pirenne zijn we zoveel amusante geschiedenisvervalsing niet meer tegengekomen.

Nuttige idioten

Maar er is nog meer. Door een prehistorische replica van de oerbelg te reconstrueren, weliswaar via een wetenschappelijk leugentje-om-bestwil, komen wij ook wereldwijd in beeld als museumattractie met een hoog masquottegehalte. Hier lonkt een patriottistische imagocampagne om de binnenlandse Neanderthaler te promoveren tot internationaal uitleenobject. De Oude Belg dus, in zijn non-identitaire gedaante van niet al te snuggere, maar vriendelijke en vooral zeer flexibele ondersoort die altijd lacht, ook als er niets te lachen valt. De Belg als grijze muis die zelfs door geen enkele kat wordt opgemerkt. De Belg als piepschuimen schertskoning, wanneer de echte machthebbers verder palaveren in de coulissen. Of zeg maar gewoon: een nuttige idioot.

U denkt aan Herman Van Rompuy? U zit er niet ver naast.

Naar aanleiding van de benoeming van Peter Praet tot hoofdeconoom van de Europese Centrale Bank, bezingt De Standaard op 5 januari breedvoerig onze nationale Belgische kwaliteiten, die ook Herman Van Rompuy tot het hoogste Europese ambt brachten: de “bereidheid tot compromis”, de gave “om andere culturen te absorberen” (!), het talent om niet op te vallen, en vooral: de gave om “te weten wanneer men moet praten, maar ook wanneer men moet zwijgen”. Dat laatste schijnt dan ook zowat dé reden geweest te zijn waarom Peter Praet in de prijzen viel: ondanks zijn naam kan hij vooral zijn mond houden. Emotionele intelligentie heet dat tegenwoordig. In tegenstelling tot flapuit Paul De Grauwe, intellectueel minstens twee klasses hoger dan Praet, en ook kandidaat voor diens functie, maar met minder “emotionele intelligentie”: De Grauwe zegt gewoon altijd wat hij denkt, iets wat in Berlijn, Parijs en zeker Londen maar matig van Belgen geapprecieerd wordt.

De nauwelijks verholen minachting, waarmee iemand als Van Rompuy wordt bejegend in de buitenlandse pers,  weerspiegelt dan ook exact de reële perceptie: we zijn en blijven de internationale risée. “De Belg als bruggenbouwer”, kopt De Standaard euforisch. Terwijl eigenlijk “De Belg als glijmiddel” een juistere maar tegelijk politiek-incorrectere titel ware geweest.

Peter Praet, afkomstig uit de MR-stal van Didier Reynders die hem tot directeur van de Nationale Bank katapulteerde, wordt dan ook door Europa gekwalificeerd als, jawel, een kleurloze compromisfiguur omdat Merkel en Sarkozy het elkaar niet gunden. Het is exact de manier hoe Herman Van Rompuy op de presidentiële stoel is terecht gekomen: als een dummie. “Internationaal kende niemand hem”, wijsneust Paul Goossens in hetzelfde artikel, waarmee hij eigenlijk aangeeft dat men net zo goed het paard van Herman De Croo tot EU-president had kunnen maken, met een lichte verwijzing naar de Romeinse keizer Caligula.

De man van Spy maakt dus internationale carrière. En ik weet niet of ze Sean Connery de toelating gevraagd hebben om zijn fotogenieke smoel te verbinden aan de heropstanding van de Belgische Neanderthaler. Het zou me verbazen, wellicht zit de man er al even erg mee verveeld als Rick S. met die internetkwakkel. Connery wordt namelijk nog regelmatig gesignaleerd in Schotse kilt en is lid van de separatistische Scottish National Party.

“Quelle connerie!”, zullen ze in Jemeppe-sur-Sambre uitgeroepen hebben. Zuurzoete wraak van de glijmiddelsector? Toch maar uitkijken met die kilt bij het bukken, Sean.

Johan Sanctorum

Advertenties

6 Reacties op “Een glijmiddel met een reukje aan

 1. HILDE FRANCKAERT

  Van deze Neandertalers zijn er maar een verwaarloosbaar aantal gevonden over de” hele wereld en dezen zijn een abnormale afwijking gecreéerd door het paren tussen apen en de engelenwachters(superieure wezens) die een beetje kwamen experimenteren en dwarskruisen met ons DNA in alle vormen en maten. Tot met vissen insecten en andere dieren toe inclusief mensen.
  De reuzen van na de vloed die oa Zuid Amerika bereikten zoals Quezacoatl, 8 meter tot 10 meter groot) zijn daar uitspattingen van. De rest van de reuzen en halfgoden, zijn verdwenen, maar sommigen zijn gewoon gestorven, zoals de anakieten en anderen.

  De reus Goliath was een verre afstammeling van een menselijke versie van een nephilimhybride. Deze zijn uitgeroeid door onder andere de Israelieten die het land dat toen nog geen Israel noemde in bezit namen met veel schrik en moed.

  In de tijd voor de vloed van Noach was er sprake van dwarskruisinjg waardoor allerlei vreselijke wezens en gedrochten werden gecreéerd en gebaard, zie de Griekse mythologie.Plato heeft de geschriften gelezen in de Egyptische bibliothekenb van destijds en overal ter wereld zijn dezelfde verhalen in de menselijke geschiedenis en de continenten terug te vinden.

  Volgens de Rabijnen, was het Embryo zodanig gecorumpeerd dat de mensheid opnieuw moest beginnen via een zuiverle lei met mensen zoals Noach en zijn famillie.De dinosaurussen zijn gestorven door de vloed en de slag van de aarde waardoor die nu scheef staat omdat het water een ijsopslag moest hebben via de polen.
  Regenwater zou er nooit gevallen zijn voorheen.Enkel waterdamp zou er bestaan hebben. De mensen leefden tot duizend jaar .Er was dus geen kosmische straling aanwezig of zeer weinig waardoor de koolstofdateringsmethode en meting op een volledig verkeerd spoor wordt gezet.
  Het boek Henoch, het boek Jubilez, het boek of gigants, allen dodezeerollen verhalen wat er destijds is gebeurd en de verhalen lopen parallel met de schriften. Deze neandertaler is gewoon een experiment en een slechte kruising tussen twee of meerder wezens en of entiteiten.Wetenschappers die deze vondsten deden werden als politiek en wetenschappelijk incorrect beschouwd omdat ze afweken van de hoofdtheorie.

  Een zijtheorie bleek een hoofdtheorie te zijn en dat stond en staat de meeste wetenschappers niet aan.Omdat al wat naar richting schepping of god wijst uit de boze is.
  Want de mens moet en wil zelf God zijn én wetenschap! Ik weet dat deze uiteenzetting niet zal gesmaakt worden door de meesten .Maar dit is mijn manier om revolutionair te zijn .Ook ik heb enkele miljoenen aanhangers al zal ik die hier niet vinden.Vandaar deze uitdaging en het tarten van degenen die denken het allemaal te weten.

  • Zeer vermakelijk intermezzo. Dank U wel, heb hartelijk kunnen lachen.

   Nu nog graancirkels, de federal reserve en de Rothshields er bij in verwerken en je hebt voldoende stof voor een thrive-dvd voor indignados in het sanskriet.

 2. Ik dacht al, waar bljft onze san(c)torum toch weer? Heb je niet gedacht, in deze konttekst, aan schrotum? Dat van het googlen, het goochelen met woorden, dat doe ik ook. Maar ik vraag geen geld om ermee te stoppen, ook niet om ermee voort te doen.
  Ik doe zo voort.
  Ik heb drie jaar en een scheut op een boogscheut van Spy gewoond. Een neandertalige vrouw heb ik daar inderdaad niet zien lopen. Dat ze mijn grootste concurrent (van de tiefenthaler is de neanderthaler degene die diep graaft in een andere taal) nu gebruiken als mascotte voor de Zuid-Belg als eerste Belg, wijst op de komende beweging: los scheuren van het Noorden en met de man uit Spy als uithangbord ‘se rattacher à la république’. Frankrijk, uiteraard. Daar had ik het al de vorige keer over. Je zult wel zien. Ze zijn er druk mee bezig (en daarom zien ze enkele fouten in de begroting over het hoofd).
  Van iemand die Peter Praet kent weet ik dat hij veel praat heeft en zelden stopt met praten. Wat de Standaard schrijft is dus prietpraet. Ze hadden daar in Frankfurt inderdaad een nuttige idioot van doen.

 3. Ze hebben die Santorum dus een poepje laten ruiken. Voor de rest : grappig sprookjesbos van mevr. Hilde Franckaert. Ik heb alleen de Efteling met de kinderen van Anton Pieck bezocht, een afspiegeling van de Belgische politiek. ( ‘Papier hier’ van Groen !; de kat uit de boom kijken; de CD& V- gezinspartij van Sneeuwwitje en de 7 dwergen en de exeburante inkomsprijs van Reynders, de gratis toegangsbonnen voor PS/SP. Ali Baba en de 40 rovers van De Wever)…

  • HILDE FRANCKAERT

   Alles wat men niet graag hoort zijn sprookjes.
   De informatiesnelweg is open om te ontdekken, te onderzoeken en te vergelijken.
   Het hangt er dus vanaf welke kant je op gaat. Ik wijk al eens af van de gewone snelweg, maar daarom betekend het niet dat het, ook al lijkt het op een sprookjesbos, (Ronse), de weg en de geschiedenis erachter een sprookje is.Echter, het humanisme en zijn zogezegd realisme kan ook als een stuk sprookjesbos beoordeeld worden, als dat serieus wordt onderzocht en beoordeeld. De politieke soaps zijn daar een bewijs van.
   T’is niet al wat je ziet, dat waar is. Maar t’is ook niet al wat je niet dadelijk waarneemt en ziet dat niet waar is.Mijn bevindingen zijn gestoeld op onderzoek van wetenschappers, geschiedenis en gegevens uit alle hoeken en kanten die één link vormen. Een analyse maken, kan je ook doen met beperkte gegevens, naar gelang je wensen en al dan niet vooringenomenheden.Dat was vroeger zo en dat is vandaag zo.

   • En als ik dat niet geloof, dan ‘sta ik er niet voor open’ zeker? U doet mij iets teveel denken aan al die kletsmajoors uit Astrocontact: een select clubje van ‘atoomgeleerden’ die denken dat ze meer zijn dan een ander, en dat enkel en alleen maar omdat ze elkaar over en weer hebben besmet met allerlei onzin. En al wie hen niet volgt in hun absurde beweringen staat er niet voor open of heeft het licht nog niet gezien.