‘Mutter’ Angela en haar 800.000 Syriërs: de verzwegen seksuele dimensie

Merkel2  Wat nu volgt is een analyse met een hoog boulevardbladgehalte, gevoelige lezers wezen verwittigd. Maar het is nodig om de ernst en de spiraal van sentiment van de laatste dagen te doorbreken. Bovendien geloof ik, zoals steeds, dat het waar is.
Het gaat om Angela Merkel, Duitse bondskanselier, over wie ik een week geleden (28/8) nog schreef dat haar filantropische gulheid jegens de Syrische vluchtelingen ook het aanbod van werkkrachten op de Duitse arbeidsmarkt zal doen exploderen, wat dan weer het patronaat ten goede komt. Merkel behoort tot de rechtsliberale CDU/CSU, remember.
Maar dat ijzeren, Thatcheriaans aspect (Angela behoorde ooit tot de DDR-elite en wordt zelfs aan de Stasi gelinkt) is niet de gehele waarheid.
De nu 61-jarige Angela Merkel, die eigenlijk Angela Kasner heet maar de naam van haar ex, Ulrich Merkel, heeft behouden, is ook een vrouw met een lichaam, dat talrijke eenzame uren op hotelkamers doorbrengt. Haar huidige man, vijf jaar ouder, scheikundige en Wagneriaan, stelt in bed niets voor en wordt in de Duitse pers ‘het spook van de opera’ genoemd.

Merkel3Het kan niet anders of de Duitse Kanzlerin, ook godvruchtig en met een sterk super-ego behept, put haar politieke energie en wilskracht uit de sublimatie van sterke (maar verdrongen) seksuele fantasieën. Daar is niets mis mee, we doen het allemaal. Maar in haar geval haalt de reële politieke macht de fantasie in: plots staan er duizenden Syriërs voor de deur, voor het overgrote deel jonge, schone, viriele mannen. Bekijk ze eens op TV: zelfs ik, absoluut hetero, bewonder hun slank en gespierd lichaam.
Nu al vallen de Europese meisjes bij bosjes voor deze Syrische Adonissen. Vergeet de moeders en de kindjes: het gaat om de mannen. De vluchtelingenstroom zal niet alleen de arbeidsmarkt grondig dooreen schudden, maar ook de liefdesmarkt én de huwelijksmarkt. In het parler vrai van de kroegtaal: ze zullen niet alleen ons werk afpakken, maar ook onze vrouwen. En het is nu al bezig: begerige maagden, naast rijpere cougars, slenteren keurend rond het gazon, bezet met asielzoekende jonge stieren. Ze staan springensklaar en kijken niet nauw: uiteindelijk hangt er aan een eventueel huwelijk ook een identiteitskaart en nieuwe nationaliteit vast.
Genetisch is het alleszins een goede zaak: het Syrische bloed kan de verzwakte Europese stam alleen maar ten goede komen. Onze wereld zal lichtbruin kleuren, sorry Filip De Winter.

syriërs2Maar Angela bestelt er dus, vanuit haar machtspositie en in een aanval van gulzigheid, ineens 800.000. Laat Freud hier zijn licht over schijnen. Naar mijn aanvoelen opent de eenzame domina hier haar benen en de landsgrenzen voor haast een miljoen minnaars. Op hun beurt beantwoorden zij deze erotische uitnodiging, met liefdesverklaringen gericht aan ‘mutter’ Angela, die hun Platonische schijn maar met moeite handhaven.
De paringsdans is nu compleet. Als een matriarche, een bijenkoningin, zal zij regeren over een universum van gewillige, bloedschone toy boys. In haar dromen, maar toch: dromen zijn machtig. Vanuit dat libido zal zij weerom de aanzwellende liefdescohorte distribueren naar alle Mädchenzimmer: ook Duitsland zal getaand kleuren.
Deze nieuwe seksuele constellatie beheerst de ondergrond van heel het actuele vluchtelingengebeuren. Het libido van Angela, vermomd als humanitaire reflex, stuurt de Europese agenda en bepaalt de afwikkeling van het probleem. In grote bussen komen de Syrische binken nu vanuit het steriele, troosteloze Hongarije, op de genereuze Mutti afgestormd. Geen enkele muur of prikkeldraadversperring kan hen tegenhouden. De hormonen gieren, aan weerskanten, wij kunnen slechts verbijsterd toekijken.

Zoals gezegd: dit zult u niet op TV te horen krijgen noch in een krant lezen. Misschien kan die paringsdans wel karikaturaal gebracht worden, op zijn Charlie Hebdo’s, en is het meer iets voor een cartoonist, mijn kompaan Erwin Vanmol bijvoorbeeld, die ik de hint hierbij cadeau doe.
De waarheid kan niet overdreven worden, de waarheid IS een karikatuur.

39 Reacties op “‘Mutter’ Angela en haar 800.000 Syriërs: de verzwegen seksuele dimensie

 1. Ik kom niet meer bij van het lachen :-):-). Subliem :-):-)

 2. Eric Janssens

  Klopt volledig. Merkel-Europa is een oud, geil wijf dat zich laat kapot neuken door wat zich aanbiedt. Geen hersenen, maar wel een krachtige lul die zich door alles – prikkeldraad, muren, grenzen – heen boort. Of een kalalsjnikov op de juiste trein. In mijn dromen zit Angela Merkel op die trein, samen met een stuk of wat eurocraten van beiderlei kunne. Want ook de verwijfde mannetjes hebben recht op een verzetje, nietwaar?

  • Eric Janssens

   Een voorbeeld van een Freudiaanse verschrijving: ik bedoelde ‘kalulsjnikov’, natuurlijk.

 3. Marc Schoeters

  Absoluut de nagel op de kop. Ik werk in de zogenaamde “migrantensector”. Een sector die voor tachtig tot negentig procent bestaat uit vrouwen (ik had bijna geschreven “wijven”.) En wat ik daar zie zijn vrouwen die al hun rationele vermogens en hun toekomst vergeten – uit geilheid voor de sexy “vreemdeling”. Ik zie zogenaamde “linkse” vrouwen die in bed duiken met mannen die er de meest homofobe en fascistische denkbeelden op na houden. Een “witte” man met hetzelfde discriminerende wereldbeeld wordt door die migrantengeile vrouwen als “fout” en “weerzinwekkend” verworpen. Maar is de man “getint” – dan mag hij best de foutste nazi-denkbeelden koesteren. Erger is dat deze “politiek-correcte” vrouwen kinderen maken met die homofobe en vrouwvijandige macho’s. Resultaat – nageslacht dat slachtoffer wordt van vechtscheiding en zelfs ontvoering. Het is verbijsterend om te zien hoeveel westerse vrouwen hun “emancipatieprincipes” aan de kant schuiven als er zich een “viriele” en “exotische” macho aandient. Hoe zelfs de “sterkste” vrouw zich onderwerpt aan het scenario van “Histoire d’O” – maar dan in een “getinte” en dus nog geilere versie. Het vervult me echt met plaatsvervangende schaamte. Gelukkig ken ik in mijn leven vrouwen die een afkeer hebben van alle macho’s – ook de “exotische”. Maar het blijft natuurlijk bedroevend hoeveel westerse vrouwen lijden aan het Stockholmsyndroom. Hun verstand op nul en hun benen wijdopen voor de meest weerzinwekkende fasco-macho’s die hen vernederen – op voorwaarde dat deze niet “wit” zijn. Racisme? Jazeker – maar in een feminine politiek-correcte verpakking. Het resultaat is één grote racistische gangbang – vermomd als “immigratie” gebaseerd op “universele mensenrechten”. En uiteindelijk de vernietiging van de Europese cultuur. Te triest voor woorden. Maar ook volkomen lachwekkend. Dank je Johan. Je artikel is volledig “out of the box”. En daarom des te meer WAAR. Ik stel voor om in verband met “sterke en feministische” vrouwen die zich onderwerpen aan de eerste de beste fascistische “getinte” klootzak voortaan de term “Merkelmeid” te gebruiken. “Merkelmeid” – dat vat de huidige crisis echt samen.

  • Wel Marc, als het zo zit in de ‘migrantensector’, waar ik ook ooit toe behoorde, en misschien ten dele nog altijd, dan kan ik alleen maar volledig instemmen met uw analyse, en u daarvoor prijzen. Klokkenluidersgeluid. Klinkt mij als muziek in de oren. Heel wat ‘blanke’ vrouwen zullen dit absoluut niet graag horen. Vandaar de oorverdovende stilte van hen, hier.

  • Eric Janssens

   Massa’s vrouwen in het onderwijs zijn compleet verknipt. Bovendien zijn ze gevaarlijk verknipt. Twee jongetjes die een robbertje vechten krijgen van hen op hun donder, gewoon omdat de meeste vrouwen nu éénmaal de mannelijke natuur niet kennen en deze dus ook niet kunnen aanvaarden. Doordat meer en meer vrouwen het onderwijs bevolken geraken meer en meer jongens door hun juffen getraumatiseerd. Jongens zijn anders dan meisjes, maar in contradictie tot de pedagogische oproep steeds zoveel mogelijk te differentiëren moeten jongens in deze feminiene omgeving zich meer en meer als meisjes gaan gedragen om erkend en niet bestraft te worden. Gevolg van die onderwijsconditionering is de toenemende homoseksualiteit en de verslagenheid bij mannelijke adolescenten. Hun studies lopen vaak op niks uit, terwijl meisjes extra gemotiveerd worden en ook in het hoger onderwijs makkelijker slagen.

   http://www.kennislink.nl/publicaties/juf-moet-mannelijker

 4. Siegfried Verbeke, Antwerpen

  Mijnheer Sanctorum,
  Ik denk dat uw hypothese niet zomaar met een glimlachje mag verworpen worden. Merkel herinnert mij inderdaad aan die minder aantrekkelijke Duitse vrouwen die ik in Tunesië resems jonge knappe mannen zag opvrijen, mits betaling.
  Ik gun Frau Merksel graag vanaf nu een dag-en-nacht-orgasme tot het einde van haar dagen, maar ik vind het niet kunnen dat daarvoor de Duitse belastingbetaler moet opdraaien. In plaats daarvan zou er een ‘Sondersteuer’ moeten komen op alle ‘Deutsche gnädige Frauen’ die met een allochtoon willen trouwen. De opbrengst kan bijv. gaan naar de Grieken; die zijn ook bruin, knap, bronstig en bovendien Grieks-orthodox en goede sirtakisdansers. Die vallen anders uit de boot : 2 vliegen in één klap!
  Een andere hypothese is mogelijk dat de Duitsers nog behept zijn met de erfzonde van de 20ste eeuw en daarvoor nu boete willen doen. Hebben zij niet op de Wannsee-conferentie de Europese Joden geïnventariseerd (nl. 11 miljoen) en daarvan 6 miljoen omgebracht op nog geen 2 jaren tijd, profiterend van het gedoe van de tweede wereldoorlog? Ik moet Gunter Lamoot beamen: “Chapeau, Moustache!”. Toen: “Juden nicht gewünscht”. Nu: “Allochtonen willkommen”. Dat is evenwichtig.
  Siegfried Verbeke, Antwerpen

  • Jan Braeken

   Ik had nog een ander scenario in gedachten, Siegfried. Het zou kunnen dat Merkel spijt heeft gekregen van Griekenland, en dat ze nu wil overcompenseren met haar massale beloften van steun voor al deze vluchtelingen – die nu ook de Griekse eilanden overspoelen. Hoe dan ook is dit een voortzetting van koude electorale berekening, en het oppoetsen van het blazoen. Blair zou nog iets van haar kunnen leren, hoewel hij de onvergelijkbare luxe van een regenachtig eiland had. Die beloften zullen nooit waargemaakt worden, in tegendeel. Daar ben ik vrij zeker van. De mini-jobs met bijhorende miserie zullen de pan uit swingen, samen met haar ongeloofwaardigheid. Alsof het zo gemakkelijk zal zijn om 800.000 mensen die geen letter Duits spreken met één vingerknip te huisvesten, en een job te geven. Ikzelf heb ooit, bij letterlijk elke poging om nog maar één tijdelijke noodopvangplaats voor één vluchteling te vinden, – laat staan één huurappartement -, weken moeten rondbellen. Het is duidelijk dat Merkel nooit één seconde met vluchtelingen heeft gewerkt, en dat ze weldra zelf het verschil zal ondervinden tussen theorie en praktijk, als ze nog op straat komt.

   In dat verband lijkt mij een derde scenario mogelijk. De goed verborgen miserie is in Duitsland momenteel zo groot en zo wijdverspreid dat dit een wanhoopsdaad van Merkel is, om aan de macht te blijven. Pure kamikazepolitiek. Good luck, Merkel. De ondervinding zal u leren.

 5. Is het omdat jullie zelf niet in staat zijn een vrouw meerdere orgasmen per dag te geven dat je met nauwelijks verhulde afgunst inwendig vloekt op die ” getinte ” mannelijke vluchtelingen, die er zogenaamd wel toe in staat zijn ?
  Jullie blijven gefrustreerd toezien hoe ” sterke ” zelfbewuste vrouwen zich onderwerpen aan het scenario van ” Histoire d’O ” waartoe ze jullie niet eens willen uitnodigen.
  Zeg nu zelf, Heren Braeken en Schoeters, welke normale ontwikkelde vrouw ( ook die uit de zogenaamde migrantensector ) zou een ” bange blanke man ” die zulk een racistische en seksistische praat openlijk op een blog zet, een blik waardig gunnen ?
  In afwachting van jullie, ongetwijfeld gevat antwoord, ga ik er Freud nog eens op nalezen en in het bijzonder het hoofdstuk over ” projectie “.

  • Jan Braeken

   Los van het feit dat de seksuele vaardigheden, expertisen, specialisaties of gewoon voorkeuren van mannelijke of vrouwelijke vluchtelingen moeilijk in te schatten zijn, – de fantasie is altijd groter en rijker dan de realiteit, vooral bij seks -, zou ik niet graag samenleven met vrouwen die meerdere O’s per dag ‘normaal’ vinden. Dan blijft er niet veel tijd meer over voor iets anders. Elementaire basisbehoeften, bijvoorbeeld.
   Freud zal ik er zeker niet op nalezen, want ik vrees dat hijzelf de meester van de projectie was, zonder het te beseffen. Volgens mij is ook projectie, naast andere, voorwerp van de tafels van vermenigvuldiging. In meerdere opzichten.

  • Marc Schoeters

   Beste Martine Anoniem. Er moet me nog wel iets van de lever. In uw reactie op mijn reactie noemt u mij – en Jan Braeken – “bange blanke mannen” die “racistische en seksistische praat openlijk op een blog” zetten. Dat u ons als “normale ontwikkelde vrouw” geen “blik waardig” gunt – tot daar aan toe. Dat is uw volste recht. Maar ik vind het onaanvaardbaar en ondermaats dat u bij in uw ogen onwelgevallige opinies direct begin te zwaaien met beschuldigingen van “racisme” en “seksisme”. Dat zit me hoog en ik zal u kort proberen uit te leggen waarom.
   Het is tekenend voor mensen die zich “verdraagzaam” noemen om mensen met een andere mening het zwijgen proberen op te leggen met aantijgingen als “islamofobie” of “racisme” of “seksisme”. Deze laatste twee zijn zelfs juridisch strafbaar – dus ik zou wel gek zijn om met vermelding van mijn volledige naam en toenaam een “racistische” of “seksistische” tekst op het internet te plaatsen. Misschien vindt u mijn reactie of zelfs de tekst van Johan Sanctorum “racistisch” en “seksistisch” – maar ik denk niet dat u een rechter zult vinden die u daarin zal steunen. Wel typisch is natuurlijk dat u – in tegenstelling tot ik – uw familienaam niet prijsgeeft.
   In de 15de en 16de eeuw volstond het om publiek naar iemand te wijzen en luidkeels te roepen dat hij of zij een “ketter” of een “heks” is. Meestal was dat al voldoende om de beklaagde op de brandstapel te krijgen. In de 21ste eeuw verloopt het iets subtieler – maar met vaak even verstrekkende gevolgen. Iemand die kritisch denkt en schrijft over de islam kan gemakkelijk aan de publieke schandpaal worden genageld door hem of haar te beschuldigen van “islamofobie”. Alsof gegronde en kritische reflectie op de islam niet even legitiem en juist kan zijn als kritiek op het christendom. Hetzelfde met de beschuldigingen van “racisme” en “seksisme”. Vaak moet iemand die deze termen tegenover iemand anders bezigt zich zelfs niet verantwoorden. En wordt het voor de beschuldigde bijna onmogelijk zich te verdedigen. Ik heb in mijn naaste omgeving al meegemaakt dat kritische mensen door vage beschuldigingen van “islamofobie” of “racisme” of “seksisme” zonder enige vorm van proces maatschappelijk werden uitgesloten, hun baan verloren, door een “conspiracy of silence” vereenzaamden – en zelfs tot zelfmoord werden ingedreven.
   U hebt mijn reactie blijkbaar niet goed gelezen. Ik klaag precies het racisme aan van vrouwen die – terecht – niet aanvaarden dat een “witte” man homofoob en vrouwonvriendelijk is maar wel zonder bezwaren een relatie aangaan met een “getinte” man die nog veel extremer homofoob en vrouwvijandig is. Ik klaag in mijn reactie precies het gebruik van die dubbele standaard – de verschillende behandeling door sommige vrouwen van “witte” en “getinte” mannen – aan als omgekeerd racisme. Dit omgekeerd racisme is geen zeldzaam fenomeen – zoals uit de andere reacties op deze blog blijkt.
   Ik wens mij niet te verdedigen tegen uw beschuldigingen. Iedereen die mij persoonlijk kent weet hoe bespottelijk ver ze van de werkelijkheid liggen. Alleen vind ik het hoog tijd dat de wetgever zich over deze gratuite vorm van beschuldigingen zou buigen. Er moet dringend een wet komen waardoor mensen die beschuldigd worden van “islamofobie” of “racisme” of “seksisme” een juridische klacht zouden kunnen indienen tegen degenen die te pas en te onpas met zo’n beschuldigingen zwaaien. Omdat de gevolgen voor de beschuldigde zo verschrikkelijk kunnen zijn. En opdat eindelijk de “islamofobie”-foben niet langer hun politiek-correcte gedachtendictatuur aan “normale ontwikkelde” mensen zouden kunnen opleggen.

 6. Marc Schoeters

  Martine – jij (ongetwijfeld) lieve Merkelmeid. Een vriendin heeft me op jouw reactie geattendeerd. Zij schreef in haar bericht heel gevat en waarheidsgetrouw: “Ze kent jouw vingers nog niet.” Dat zeg dus niet ik – maar zij. Maar ik droom nog van haar veelvuldige orgasmes – zoals elke vioolvirtuoos droomt van een Stradivarius. Ik hoop in elk geval dat jij je (omgekeerd) racisme een beetje opzij zet – en niet alleen in het Merkelmeer vist. Zo’n beperking zou jammer zijn voor je lieve lust. En ik hoop ook dat je je door mij niet al te zeer in het kruis getast voelt. Want dat was niet mijn bedoeling. Wees maar zeker van niet. Bijos!

 7. Marc Schoeters

  Johan. Jij vos. Jij Reinaert. Ondanks of dankzij onze meningsverschillen noem ik jou m’n wapenbroeder. Allez – wie in deze Lage Landen slingert zo’n “waanzinnige” tekst op het wereldwijde web? Een mens kan diep gaan – maar jij gaat wel érg diep. De huidige immigranten-exodus koppelen aan het libido van Merkel en de Europese poco-meiden! Gvd! Ik vind dat buitengewoon gedurfd en geniaal – maar dat is helaas een minderheidsstandpunt. Je tekst gaat dieper dan diep. Hij raakt aan het onzegbare. Jij opent de doos van Pandora. Correctie – de dozen van alle Pandora’s. Jij duikt onder het discours van elke officiële ideologie. En dat is gevaarlijk. Dat wekt extreme weerstand op. Laat daar geen twijfel over bestaan. Jij bent een onderduiker. Een bedreigend sujet. Heel waar – en dus heel verwerpelijk. Een “tedere” anarchist – zoals Louis-Paul Boon dat zo mooi heeft genoemd. Kortom – een wapenbroeder. Zalig gewoon. Ga door!

 8. O, wat is Othello bleek geworden.,

 9. Marc, ik ben geen Simone de Beauvoir of Germaine Greer, maar ik neem het niet dat vrouwen, inclusief Merkelmeiden, vernederd worden.
  Je moet de blanke vrouw niet reduceren tot willoze poppetjes, die voor de eerste de beste ( liefst getinte ) man hun benen openen ! Beetje respect graag.
  Dat al die vluchtelingen naar hier komen om van de sociale zekerheid te profiteren, daar kan ik nog inkomen, maar dat ze tevens komen om seks te hebben met Frau Merkel of een blanke vrouw, dat verbaast me… en dan nog met zovelen !
  Ik kan me niet voorstellen dat jouw vriendin akkoord gaat met je tekst!!
  Ik heb mijn standpunt hierbij voldoende duidelijk gemaakt en beperk hiermee mijn bijdrage.
  Doe de groeten aan je vriendin !!

  • Marc Schoeters

   Beste Martine Anoniem. Er moet me nog wel iets van de lever. In uw reactie op mijn reactie noemt u mij – en Jan Braeken – “bange blanke mannen” die “racistische en seksistische praat openlijk op een blog” zetten. Dat u ons als “normale ontwikkelde vrouw” geen “blik waardig” gunt – tot daar aan toe. Dat is uw volste recht. Maar ik vind het onaanvaardbaar en ondermaats dat u bij in uw ogen onwelgevallige opinies direct begin te zwaaien met beschuldigingen van “racisme” en “seksisme”. Dat zit me hoog en ik zal u kort proberen uit te leggen waarom.
   Het is tekenend voor mensen die zich “verdraagzaam” noemen om mensen met een andere mening het zwijgen proberen op te leggen met aantijgingen als “islamofobie” of “racisme” of “seksisme”. Deze laatste twee zijn zelfs juridisch strafbaar – dus ik zou wel gek zijn om met vermelding van mijn volledige naam en toenaam een “racistische” of “seksistische” tekst op het internet te plaatsen. Misschien vindt u mijn reactie of zelfs de tekst van Johan Sanctorum “racistisch” en “seksistisch” – maar ik denk niet dat u een rechter zult vinden die u daarin zal steunen. Wel typisch is natuurlijk dat u – in tegenstelling tot ik – uw familienaam niet prijsgeeft.
   In de 15de en 16de eeuw volstond het om publiek naar iemand te wijzen en luidkeels te roepen dat hij of zij een “ketter” of een “heks” is. Meestal was dat al voldoende om de beklaagde op de brandstapel te krijgen. In de 21ste eeuw verloopt het iets subtieler – maar met vaak even verstrekkende gevolgen. Iemand die kritisch denkt en schrijft over de islam kan gemakkelijk aan de publieke schandpaal worden genageld door hem of haar te beschuldigen van “islamofobie”. Alsof gegronde en kritische reflectie op de islam niet even legitiem en juist kan zijn als kritiek op het christendom. Hetzelfde met de beschuldigingen van “racisme” en “seksisme”. Vaak moet iemand die deze termen tegenover iemand anders bezigt zich zelfs niet verantwoorden. En wordt het voor de beschuldigde bijna onmogelijk zich te verdedigen. Ik heb in mijn naaste omgeving al meegemaakt dat kritische mensen door vage beschuldigingen van “islamofobie” of “racisme” of “seksisme” zonder enige vorm van proces maatschappelijk werden uitgesloten, hun baan verloren, door een “conspiracy of silence” vereenzaamden – en zelfs tot zelfmoord werden gedreven.
   U hebt mijn reactie blijkbaar niet goed gelezen. Ik klaag precies het racisme aan van vrouwen die – terecht – niet aanvaarden dat een “witte” man homofoob en vrouwonvriendelijk is maar wel zonder bezwaren een relatie aangaan met een “getinte” man die nog veel extremer homofoob en vrouwvijandig is. Ik klaag in mijn reactie precies het gebruik van die dubbele standaard – de verschillende behandeling door sommige vrouwen van “witte” en “getinte” mannen – aan als omgekeerd racisme. Dit omgekeerd racisme is geen zeldzaam fenomeen – zoals uit de andere reacties op deze blog blijkt.
   Ik wens mij niet te verdedigen tegen uw beschuldigingen. Iedereen die mij persoonlijk kent weet hoe bespottelijk ver ze van de werkelijkheid liggen. Alleen vind ik het hoog tijd dat de wetgever zich over deze gratuite vorm van beschuldigingen zou buigen. Er moet dringend een wet komen waardoor mensen die beschuldigd worden van “islamofobie” of “racisme” of “seksisme” een juridische klacht zouden kunnen indienen tegen degenen die te pas en te onpas met zo’n beschuldigingen zwaaien. Omdat de gevolgen voor de beschuldigde zo verschrikkelijk kunnen zijn. En opdat eindelijk de “islamofobie”-foben niet langer hun politiek-correcte gedachtendictatuur aan “normale ontwikkelde” mensen zouden kunnen opleggen.

   • Jan Braeken

    Spijtig genoeg moet ik ook hier mee akkoord gaan Martine, behoudens enkele nuancedetails.

  • Christel Van den Maegdenbergh

   Martine, ik ken Marc. Ik heb hem voor het eerst ontmoet op een boekenfestival. Ik zat toen naast een Turkse schrijver – weliswaar een schone man met lang zwart haar en prachtige reebruine ogen. Ik rook zijn lichaamsgeur. En toen hij zijn arm ook nog over mijn schouders legde, gierden de hormonen door mijn lijf. Marc had dat natuurlijk direct in de gaten. En met zijn jarenlange ervaring in de ‘migrantensector’ zal hij ook wel weten hoe het zit met zijn vrouwelijke collega’s. Hij “een bange blanke man”? Zijn studenten die uit alle kanten van de wereld komen, dragen hem op de handen en ik denk dat tachtig of nee negentig procent van zijn vriendenkring uit vrouwen bestaat. Dan kan je hem toch moeilijk als een ‘racist’ of een ‘seksist’ bestempelen. Verder vond ik de tekst van Sanctorum best amusant : Merkel als de bijenkoningin die al die jonge Syriërs rond haar honingzoete vingers windt. Dat moet toch een natte droom zijn van menig vrouw (of man), niet?

 10. Jan Braeken

  Eh, een beetje uitleg, P.Frend ? Hebt u enige argumenten ?

 11. Een ultieme reactie van Martine Langenaken ( tevreden nu Marc Schoeters ? )
  Ook na je ellenlange uiteenzetting en het etaleren van je kennis, typisch mannelijk, blijf ik bij mijn vrouwelijk standpunt.
  En nu ga ik me bezig houden met belangrijke projecten.

  • Eric Janssens

   Kortom, vrouwelijke standpunten moeten niet met argumenten onderbouwd worden, tenminste volgens u. Wanneer vrouwen in een discussie het onderspit dreigen te delven zijn er plots belangrijkere projecten die hun aandacht verdienen. En als de hormonen niet door hun lijf jagen hebben ze plots hoofdpijn. U bevestigt de gangbare clichés over vrouwen, mevrouw Langenaken. Ik wou dat dat anders was.

   • Met deze uitstekende observatie ga ik akkoord. Dit wil vanzelfsprekend niet zeggen dat mannen zich altijd zo uitputten in argumentatie, – ook dat moet dringend een ‘cliché’ worden -, en dat mannen nooit onverwacht belangrijkere dingen te doen hebben als zij het onderspit dreigen te delven. Ook dat is mijn ondervinding.

    Om nog een argument toe te voegen : vermeende, ware of voorgewende impotentie bij mannen, – hetzij omnipotentie, of megapotentie zo men wil -, is gewoonlijk een goed bewaard geheim, dat moeilijk bij iedereen te controleren valt in de praktijk. Ik kan mij niet voorstellen dat deze kwaliteiten en hun twijfelachtige presentatie anders zouden zijn bij vrouwen, of bij vluchtelingen. Die vaststelling behoedt ons voor al te snelle, veralgemenende conclusies.

   • Meneer Janssens, ik zou niet weten wat er te argumenteren valt over het feit dat geen enkele man het recht heeft om vrouwen en Merkelmeiden te vernederen, of bespottelijk te maken.
    In welke eeuw leef jij ?
    Gelukkig vinden de meeste mannen dat respect voor vrouwen de normaalste zaak van de wereld is en behoeven daarbij geen uitleg !
    Ter uwer informatie, ik heb zelden of nooit hoofdpijn !

  • Eric Janssens

   Om uzelf wat beter in te lichten, mevrouw Langenaken, kan u er misschien de Zweedse verkrachtingscijfers op na slaan (hoogste ter wereld). Zweden is in de wereld eveneens zowat het land waar de politiek het meest vervrouwelijkt is. Terwijl prostituees er hun beroep mogen uitoefenen worden mannelijke bordeelbezoekers er met alle zonden Israels beladen en door de wet zwaar bestraft. De politieke correctheid in dat land is er vreselijker dan in welk ander land ook. Vrouwen verven er hun haar zwart om voor zwarten en moslims minder aantrekkelijk te zijn, zodat de kans dat ze door hen verkracht worden vermindert. Toch spreidt het land steeds wijder de benen voor de toevloeiende massa zuiderlingen. Politieke feminisering en anti-vrouwelijke islamisering gaan in dit sociologisch laboratorium hand in hand, zoals overigens ook elders, maar in mindere mate. Het is een paradoxaal gegeven dat voortkomt uit irrationele psychologische eigenaardigheden die een overwegend rationeel en logisch denkend iemand moeilijk kan begrijpen. Hysterische haat jegens de mannelijke seksualiteit an sich blijkt samen te gaan met een overweldigend medelijden voor donkere gelukzoekers die zich door dat medelijden, eens het hen geholpen heeft hun plaats te bereiken, vernederd voelen en die vernedering omzetten in haat jegens Zweedse, blonde vrouwen. Ik geef toe, de absurditeit van dat soort irrationele, massapsychologische processen fascineert me, en het scenario dat Sanctorum hierboven schetst sluit er enigszins bij aan. Ik weet, de wereld is een interessant schouwtoneel vol waanzin. Ook op dat vlak scheert Europa momenteel erg hoge toppen.

   • Ik vrees voor u, voor mij en voor alle mannen, dat het nog altijd de mannen zijn die verkrachten, Eric.
    In dat verband lijkt mij een lichte zelfanalyse nu op zijn plaats, en speciaal voor mannen, een collectieve zelfanalyse. Beginnen wij hier, met al dat grof taalgebruik, en met al deze openlijke of bedekte aanvallen onder de gordel op vrouwen, niet al te veel te lijken op misogyne, gefrustreerde mannen, die alleen maar de aandacht van vrouwen zoeken ?
    Ik ben zeer benieuwd naar de massale mannelijke antwoorden op deze vraag. ‘Zich laten inpakken door vrouwen’ zou mij al te eenvoudig en oppervlakkig, dus ruim onvoldoende lijken, als antwoord.

   • Eric Janssens

    Sorry, mijnheer Braeken, spreek voor uzelf. Ik zoek geen aandacht van vrouwen, heb die echt niet meer nodig. U gaat ervan uit dat in elke man een verkrachter zit. Kan zijn, maar sommige culturen moedigen dat deel van de mannelijke natuur dan ook aan. Het is dat wat ik aan de hand van het Zweedse voorbeeld diets probeer te maken. Vooral krijgsreligies gebruiken verkrachting van ongelovige vrouwen als een oorlogswapen. Dat deed het grote voorbeeld van de moslims alleszins ook. Zo staat het in de Koran, en zo wordt het ongeveer 1400 jaar later nog steeds toegepast. En weest u maar zeker, ze zijn er nog trots op ook.

   • Eric, ik vind uw interpretaties van sommige woorden zeer vreemd. Waar zou ik beweerd hebben dat ‘in elke man een verkrachter zit’ ? Dat soort simplistische en deterministische waandenkbeelden past in het rijtje van ‘survival of the fittest’ en ‘alle vrouwen willen hetzelfde’. Jij hebt geen zelfanalyse meer nodig neem ik aan : jij kent jezelf volledig, en hebt de wijsheid dus in pacht. Indien jij vrouwen ‘niet meer nodig hebt’, waarom schrijf je er dan zo veel over ? Dat lijkt mij een tegenspraak, een oneindige zelfkenner onwaardig.

   • Mocht uw zogenaamde ‘irrationaliteit’ louter vrouwelijk, negatief, en zelfs (zelf)destructief zijn Eric, dan stel ik mij ernstige vragen bij de twijfelachtige rationaliteit van uw commentaar zelf. Ik kan mij niet van de indruk ontdoen dat uw standpunt geforceerd exclusief en reductief ‘mannelijk’ is, en dat het zelfs niet zeker is wat dat mannelijke standpunt nu precies is bij het zien van de vreemde verbanden die u legt. Waarom, bijvoorbeeld, zou een theoretische vervrouwelijking van de politiek automatisch gekoppeld zijn aan de hoogste verkrachtingscijfers, en zouden vrouwen ook nog eens de schuld van die verkrachting moeten krijgen ? Dat lijkt mij het toppunt van irrationaliteit, in uw interpretatie, als je het mij vraagt. In dat geval moet ik Martine gelijk gaan geven : dit is pure, blinde vrouwenhaat.

   • Eric Janssens

    Ik doe gewoon vaststellingen, mijnheer Braeken. Zweden is het meest gefeminiseerde land met de hoogste verkrachtingscijfers ter wereld. Dat is een vaststelling uit sociologisch-wetenschappelijke bron. U komt dat gegeven absurd over, zo absurd dat u het niet wilt aanvaarden. Ik aanvaard wel de cijfers en de Zweedse gegevens en ik koppel ze inderdaad. In een land waar hoerenlopers zwaar gestraft worden door de invloed van vrouwelijke politici (Milquet wou dat overigens in België overnemen) is het vanzelfsprekend dat de verkrachtingscijfers er de pan uitswingen. Onafgezien dan nog van die andere cruciale factor, de culturele identiteit van de verkrachters zelf die evenmin te onderschatten valt.

   • Goed Eric, jij stelt vast. Zoals dat van mij kan verwacht worden, of veracht, vraag ik u nu naar uw bronnen. Wetenschappelijke bronnen. Dan kan ik ze wetenschappelijk onderzoeken, en nagaan of ze wel wetenschappelijk zijn, en wie ze heeft betaald. Ik zal Popper er niet opnieuw bijhalen. Graag de URL’s, de analyses, de statistieken, de cijfers. Bring it on. Ik ben benieuwd.

   • Eric Janssens

    Eigenlijk heb ik geen zin om iemand ter wille te zijn die al op voorhand de resultaten van wetenschappelijke onderzoeken afwijst wanneer deze resultaten zijn vooroordelen niet bevestigen. De Zweedse toestand heeft professor Vermeersch in de Standaard van 5 & 6 september jl. reeds besproken. Als u zijn visie en bronnen in twijfel trekt kan u daarover met hemzelf contact opnemen.
    En verder: het internet is groot genoeg om zelf eens naar informatie op zoek te gaan. Het wordt tijd dat u uit uw geestelijke luiheid ontwaakt.

 12. Mensen toch. Merkel wil gewoon haar imago, en dat van ‘Duitsland, ernstig beschadigd na Griekenland, bijspijkeren. Zij is nu al de economische baas van de EU, nu nog het morele en politieke gezag, en klaar. Daarvoor heeft ze de steun van de pers nodig. Wat mij dus zeer verontrust is dat dezelfde linkse journalisten (en ook onze linkse politic, zoals ‘Almaci)die schande spraken over Merkel’s houding t.a.v. Griekenland, nu ineens een standbeeld oprichten voor Mutti. Opdracht volbracht dus, en geen kat die op de flagrante inconsequentie wijst.
  Wat weer eens bewijst dat de pers niet meer informeert, maar enkel opinieert, en in die zin een regelrechte beschavingscrisis en een crisis van de democratie uitlokt. Want ik deel de kritiek op links dat direct klaar staat met Islamofobie en racisme. Ook dat wordt systematisch geïnduceerd door de pers, die zich in deze systematisch opwerpt als moreel scherprechter. En tenslotte weten we toch allemaal dat linkse mensen een redeloze adoratie hebben voor alles want “anders” en “vreemd”is, en dat dit merkwaardig parallel loopt met een al even irrationele afkeer voor het eigene. Ook deze attitude wordt systematisch in de pers gepromoot als moreel juist. Die processen versterken elkaar in onrustwekkende mate. Ik acht het niet uitgesloten dat nogal wat linkse dames wilde sexuele fantasieën hebben over een stoere macho-Moslim met kromzwaard, maar laat ze dat plezier. Met al die sexueel-correcte, verwijfde softies van progressivolo’s valt in bed niet veel aan te vangen, zo valt te vrezen. Het Westen is links, blijkbaar krachteloos en slap. Kijk maar naar Juncker en Tusk, die door Mutti Merkel als kleine jongens in de hoek worden gezet.

 13. En voor de Duitse roze huzaren een halalsjnikov al met de kont in de juiste richting. 😉

 14. siegfried verbeke

  Wie ook niet zullen lachen zijn de europese boeren. Die krijgen van Europa (misschien) 500 miljoen om te kunnen overleven. Merkel legt 6 miljard euro opzij voor de opvang van immigranten. Chapeau!
  En wie helemaal niet meer zal lachen is de kleine man met de pet die nu nog kan overleven met wat in het zwart bij te verdienen à 10 euro per uur. Hij zal in de toekomst aan 5 euro per uur moeten werken, wegens de concurrentie van de gelukzoekers uit Afrika en Azië. Daar denken onze politiekers en intellektuelen niet aan, want de helft ervan werkt in de beschutte werkplaats van de overheid.

  • Eric Janssens

   De echte reden voor Merkels actie blijft dus dat zij, door massale opname van gelukszoekers in de EU, de minimumlonen in gans Europa tot op Duits niveau hoopt te laten zakken. En dat zij tevens ook de Duitse minimumlonen hoopt te laten zakken. Frau Merkel is wel een leukje, geef ik toe. Maar hoe lang het zal duren voordat haar dromen in een continentaal nachtmerrie ontaarden weet ik niet. Ik vermoed: niet heel lang.

   • Dan zijn al.die linkse broeders die nu Mutti verheerlijken wel heel erg stom. Tiens, der ‘Rudy horen we niet in dit debat…

   • Volledig akkoord met uw aanval op die Duitse minimumlonenkermis. Gelukszoekers zijn volgens mijn inschatting in de minderheid. Ze als meerderheid voorstellen is volgens mij een al te doorzichtig rechts drogargument, vergelijkbaar met het extreem uitvergroten van het extreem kleine aantal moslimextremisten.