Ik hou van Donald en Zwarte Piet, om dezelfde reden: de goegemeente wil hen weg.

Afbeeldingsresultaat voor De GuchtMijn groot genoegen over de Trump-zege, en de daarmee gepaard gaande nieuwe banvloek vanwege de burgerlijk-weldenkende elite, is nog niet weggeëbd. Inderdaad, hoe kan een filosoof die radicaal voor sociale rechtvaardigheid gaat en de mond vol heeft over empathie, sympathiseren met zo’n grofgebekte miljonair die onmiddellijk Obamacare naar de prullenmand wil? We bevinden ons hier in merkwaardig gezelschap, want ook de Marxistische socioloog Slavoj Zizek zei de voorbije maanden te hopen op een Trump-overwinning. Zijn redenering, en ik volg ze: deze maatschappij heeft een schok nodig, echte verandering moet van buitenaf komen, een outsider, een disruptieve speler alias ketter die alle regels van wellevendheid aan zijn laars lapt en het establishment verbijstert (Karel De Gucht, met 125.000 euro/jaar EU-uittredingsvergoeding: “Trump is een gevaar voor de democratie”).

Dat is bijna een definitie van terreur, en jawel: Trump maakt de goegemeente angstig, kijk maar naar de petities die nu wereldwijd circuleren tegen het fenomeen. Maar ook de linksradicale (toch naar Amerikaanse normen) rebel Bernie Sanders, die vanwege het Democratische establishment de pas werd afgesneden, heeft nu de hand uitgestoken naar de grote boeman. Sanders erkent daarmee Trump als de vijand van het status-quo en dus als bondgenoot tegen de elites die, onder humanistisch-filantrope voorwendsels, vooral hun eigen belangen veilig stellen. Trump daarentegen is de gekke clown die het systeem te vlug af is,  de absolute zondebok of Zwarte Piet die, door een gril van het kiesreglement, ineens president wordt. De wereld vergaat, de onderwereld lacht zich een bult. Echte linksen, niet dus die van Hart tegen Hard, moeten de boosaardigheid hebben om met deze duivel kersen te eten.

Pietenpact

blankepiet

Enkel nog “gewassen” Pieten toegestaan

De naam is gevallen, Zwarte Piet, de knecht van de goedheilige man: wat doen we ermee? Het Vlaams-Nederlands Huis deBuren heeft zijn verdict uitgesproken: Piet moet weg. “Aan de vooravond van de intrede van Sinterklaas in Antwerpen engageren het Gemeenschapsonderwijs, het Katholiek Onderwijs, de Gezinsbond, Vlaamse kindertelevisiezenders en -producenten, jeugdtheaters en speelgoedketen Dreamland zich in het ‘Pietenpact’ ‘voor een Sinterklaasfeest zonder raciale stereotyperingen”, lezen we in de krant. De negerpiet zal dus vervangen worden door een gekleurde-, beroete- of regenboogpiet, waarmee die brave lui eigenlijk niet beseffen dat ze een symbool van subversiviteit castreren, zeg maar: van zijn zak ontdoen.

Want ja, in een Hegeliaans perspectief is de knecht niet alleen knecht maar diegene waarvan de meester afhankelijk is, wat hem macht geeft over de meester. Erger nog: de knecht is, alleen al door zijn uiterlijk, een bedreiging, niet zozeer voor de stoute kinderen maar vooral voor de Sint zelf, de dubbelzinnige heilige die met zijn witte handschoenen kindjes op zijn schoot zet en bepotelt.

U begrijpt dat ik als kleine man vooral een degout had van Sinterklaas en veel minder van zijn knecht. De Dionysische sater, de Germaanse Loki, de harlekijn, de negerslaaf, laat maar komen: elk van deze lagen belichaamt een aspect van zotheid en rebellie. Zwarte Piet was en is de zondebok die we allen zijn, onze maat in het kwaad én de belichaming van onze onvrede. Net de neger-knecht straalt hoop en kracht uit, omdat zijn clowneske lach iets joviaals maar tegelijk demonisch heeft, als wou hij zeggen: “geef niet op, volhard in de boosheid, ooit stort dit leugenpaleis in elkaar”.

Maar nu Piet verpieterd wordt tot eunuch, lijkt het erop dat de Sint met zijn witte handschoenen alle macht krijgt, met hooguit wat softe, ontmande zeepbelpieten in zijn buurt. Anders gezegd: het anti-racistisch platform van deBuren bezondigt zich aan subtiel racisme, door de zwarte wit te willen wassen en hem als antithese van de Sint te kortwieken.

De reden waarom de weldenkende linkerzijde (om nu eens niet de afgezaagde term politiek-correct te moeten gebruiken) Zwarte Piet wil afschaffen of bijkleuren, is dus dat ze schrik van hem hebben. Hij is hun nachtmerrie, een niet-controleerbaar projectiel dat alleen via de mythe van de veelkleurige multiculturaliteit (Dreamland) in een juiste baan kan gebracht worden. Het Pietenpact is een exorcisme, een vorm van duiveluitdrijving. Wie Piet bij zijn pietje heeft, neutraliseert het kwaad, blaast de revolte af en herstelt het status-quo. Dat “progressief”-links zo laag moest vallen.

Black Donald

 

trump_zwarte-piet

En zo kunnen we probleemloos de pietenkwestie over de Amerikaanse verkiezingssaga heen schuiven: van twee één. Volgens de New York Times trad Donald Trump in 1998 al op als Zwarte Piet tijdens het Sinterklaasfeest op de Nederlandse ambassade (!). “We’re gonna paint our faces so black, it’s gonna be great, believe me folks”, zou hij bij die gelegenheid hebben gezegd. Profetisch, en nu pas snappen we, dankzij de witwasoperatie van deBuren en het Vlaamse Minderhedenforum, waarom Donald voor zwart ging.

Trump is Zwarte Piet, Hillary was Sinterklaas. Trump liep met zijn fouten te koop, Hillary veegde alles onder de mat. Trump was dom, Hillary slim. Trump gleed door de schoorsteen, Hillary kwam op een wit paard. En viel er finaal af. In feite waren ze best wel een leuk stel tijdens de campagne, de bitsigste aller tijden. Maar veel meer dan Obama, lieveling van politiek-correct links, blijkt Trump nu de neger die het Witte Huis vuil maakt en de goegemeente schandaliseert. Dat is een schok, evenals het feit dat de zogenaamde racist nogal wat stemmen bleek gekregen te hebben van zwarten, latino’s, en andere verschoppelingen der aarde: Trump bleek geloofwaardiger als profeet van de verandering dan Clinton, net omdat hij zichzelf was en niemand anders.

Dat is het grote verschil tussen black-power-activist Martin Luther King en spiritist Wouter Van Bellingen, de man met een Vlaamse naam en Afrikaanse roots die zich tot de meeste fanatieke tegenstander van Zwarte Piet heeft ontpopt. Terwijl King die wellicht net als mascotte zou geadopteerd hebben, en zijn negritude als een geuzentitel. Waarom zou Piet zich ook moeten witwassen?

Terwijl de anti-Trump-petities hun ronde doen en de jacht op Zwarte Piet is geopend, grosso modo in dezelfde kringen der weldenkendheid, kalft het draagvlak voor het systeem en zijn status-quo elke dag af. Mensen zijn het beu om via Pieten- en andere pacten bevoogd en geïndoctrineerd te worden, via constructieve en andere journalistiek, zogezegd om hun eigen bestwil. Een welgemeend fuck-you is het antwoord, en niet voor de laatste keer.

Advertenties

3 Reacties op “Ik hou van Donald en Zwarte Piet, om dezelfde reden: de goegemeente wil hen weg.

 1. Roland Vromant

  De uitdrukking “Een welgemeend fuck-you” is niet wat het meest uitblinkt in dit anders origineel en genuanceerd betoog. Net die kliek die werd opzijgezet nam dit idiotisme regelmatig in de mond (ik denk hierbij spontaan aan grote rebel kleine Tobback) en wordt best samen met hen begraven. Als Engels dan toch de uitgelezen taal is voor krachttermen zou ik “Beat it ” beter op zijn plaats achten.

 2. De Graeve Freddy

  Het is een feit dat regeringen in de wereld steeds zorg hebben voor zichzelf en weinig voor diegenen die ze vertegenwoordigen: het volk.
  Trump heeft de moed gehad om openbaar te benoemen wat elke burger denkt. Natuurlijk is hij ook een politicus en zal hij niet alles uitvoeren wat hij in de verschillende verkiezingstoespraken gezegd heeft, want ook een president van de USA met een meerderheid in de kamer en senaat, kan zich niet alles permitteren. Hij zal sowieso stuiten op weerwerk vanuit het buitenland en zal voor sommige uitspraken een mildere toekomstige toon moeten aanslaan, waar hij eigenlijk al aan begonnen is na zijn verkiezing.
  Wat de zwarte piet aangaat en zoveel andere zaken, die behoorden tot onze cultuur sinds jaren, worden door invloed van de minderheid vervangen door culturele “behoeften”van de immigranten. Ook weer iets dat we te danken hebben aan die linkse partijen, die hen gebruikt hebben als kiesvee.
  Eigenlijk missen we politici zoals Trump in Europa. Politici die men nu “populisten”noemt, maar waar men nooit duidelijk zegt waarom wat ze zeggen, niet kan uitgevoerd worden. We missen mensen die nadenken en verder kijken dan hun neus lang is.
  Eens of morgen gaat er toch een bom ontploffen als Europa helemaal politiek rechts wordt met een sterke invloed van extreem rechts.
  De moslims zijn gedurende eeuwen verdrukt en hebben steeds moeten doen wat het Westen voor hen beslist had.
  Sinds 5 jaar nu is de bom ontploft en vechten we o.a. tegen IS, maar het is al meer dat 40 jaar dat er problemen zijn met moslims in onze contreien.
  Als de USA, Rusland en nog enkele groten van deze wereld gaan blijven oplossingen zoeken en akkoorden sluiten zonder dat de vechtende partijen erbij uitgenodigd zijn, zal het nog wel enkele jaren duren vooraleer het probleem opgelost zal zijn en de oorlog met IS een voorlopig einde kent.
  De olie inkomsten, het toerisme en de islam liggen aan de basis dat de bom kon ontploffen. IS uitroeien is een utopie want zelfs als men ze nu verslaat, zullen ze vroeg of laat weer de kop opsteken.