Politiek en sterrenkunde: wat als Poetin, Erdogan en Trump aliens waren?

 

Zowel astrofysicus Stephen Hawking als mijn halfdemente schoonmoeder zeggen dat we moeten opletten voor buitenaardse wezens, dus geloof ik dat ook. Vertrouw niet wat uit de lucht komt gevallen. De redenering is het gezond verstand zelve: onderontwikkeld buitenaards leven geraakt hier nooit, dus zullen de hier landende aliens per definitie veel slimmer zijn dan wij. Met alle gevolgen van dien.
Hawking spreekt namelijk over vijandelijke kolonisatie van de aarde: ze zullen hier niet komen om onze slaplantjes te wateren of om, godbetert, de menselijke beschaving op te pimpen met morele kerstslingers.
Neen, veeleer zullen ze ons als bacteriën zien, primaten, of hoogstens als een primitieve beschaving zoals Columbus de Inca-Indianen of de Belgen de Congolese negertjes. In dat geval zal het mensdom, geheel billijk, behandeld worden als slavenvolk of eventueel gewoon geliquideerd na bewezen diensten. Waarna de planeet genaamd Terra kan bevolkt worden met migranten uit Gliese 832c, een continent zo’n 16 lichtjaren hier vandaan. Beperkte overleving voor enkele uitgelezen exemplaren (waaronder ik mezelf reken) in een reservaat of pretpark blijft dan mogelijk: ook aliens willen eens kunnen lachen of met de familie op zondagse uitstap.
Stephen Hawking én mijn schoonmoeder vinden eveneens –en ook daarin hebben ze gelijk-, dat het katapulteren in de ruimte van een gouden cd met o.a. Bachmuziek, “als teken van de menselijke cultuur en vriendschapsgroet aan buitenaardse beschavingen” belachelijk is. Het getuigt van een grotesk antropocentrisme, maar ook van domme kwalligheid, alsof superieure intelligentie kan vermurwd of misleid worden met een streepje muzak. Wat wij “cultuur” noemen is gewoon aanstellerij, en daar trapt volgens mij geen enkele buitenmenselijke intelligentie in.
Het enige dat we met hen gemeen zullen hebben, vermoed ik, is de wiskunde, de cijfers, en daarin overtroeven ze ons met glans. Vergelijk ons dan met een aap die tot drie kan tellen: grappig en vertederend.
Of hoe een mens kosmisch door de mand kan vallen. Om onze domheid te camoufleren vonden we zachte vormen van slimheid uit die er geen zijn, zoals “emotionele intelligentie” ofte empathie, het kunnen uiten van en omgaan met gevoelens en blablabla. Dokter Spock uit Star Trek wist al dat dit flauwe kul is.
Emotionele Intelligentie is een stoplap, ontstaan in de Steinerscholen en in damesbladen. We pochen ermee, als Gutmenschen in de Warmste Week, terwijl ondertussen schaakgrootmeester Poetin en sultan Recep Tayyip Erdogan op het punt staan om de Syrische koek onder elkaar te verdelen. Zonder empathie, maar met veel ratio, logica, koel en mathematisch, in een vorm die wij, softe humanoïden en aanhangers van de mensenrechten, niet meer gewoon zijn.

Reptilians
En dat brengt ons op de pointe van deze astrofysische uitvaarttoespraak. Iets zegt me dat het priemgetaljaar 2017 de doorbraak zal betekenen van buitenaardse intelligentie,- de fameuze kolonisering dus waar Hawking voor vreesde.
De vraag of de buitenaardse indringers al onder ons zijn, heeft aanleiding gegeven tot tal van complottheorieën, die hen meestal in elitaire kringen situeren: de Bilderberg-groep, de Mensa-club van supergenieën, de Boerinnenbond. Mijn hypothese gaat meer in de richting van een voorlopig beperkt aantal geïncarneerde aliens die de wereldpolitiek in toenemende mate sturen, meerbepaald het trio Poetin-Erdogan-Trump. Geef toe: hun synergie begint op te vallen. Op 13 augustus van dit jaar wees ik al op een bijzondere samenhang tussen de drie persoonlijkheden, die elke politieke tegenstelling oversteeg. Ik citeer uitzonderlijk eens mezelf:
“… En zo wordt de trojka Poetin-Erdogan-Trump onafwendbaar de nieuwe cast van een 21ste eeuwse politieke soap. Elke dag weer nieuwe afleveringen van een boeiende plot vol intrige, bluf, machtsontplooiing, leugens, allianties, waar prutsers als IS, geloof me, geen kans tegen maken. De Russische president is de spin in het web, de koele schaakmeester en judoka, maar er is een groteske sultan nodig en een steenrijke populist om het web überhaupt zijn spankracht te geven. De ene speelt schaak, de tweede triktrak, de derde poker. Maar één spel delen ze alle drie in perfecte verstandhouding. Voorbij alle ideologische tegenstellingen vinden ze elkaar rond dezelfde ‘Wille zur Macht’ en de bereidheid om dat principe met enkele tegenspelers van formaat te delen.”
Toen kon ik er nog niet echt de hand op leggen wat hen bindt, maar nu is het zonneklaar, na de opname van dat fameuze Hawking-interview nog eens gehoord te hebben: de buitenaardse invasie is op til, en de hoger vermelde presidentiële Trojka is in feite een voorhoede die de intocht vooral geopolitiek moet faciliteren. Waarbij de Syrische woestijn allicht de functie van interstellaire landingsbasis krijgt.
Over de buitenaardse connecties van Poetin gaan al langer geruchten de ronde. Zo zou de invasie van Oekraïne bezegeld zijn via Reptilians uit een of ander sterrenstelsel, aldus UFO-specialist Simon Parkes. Ook Erdogan is al ontmaskerd als een alien, onder meer door de Turkse arts Bilgin Çiftçi, die, waarom verbaast het ons niet, weinig later in de gevangenis terecht kwam. Wat Trump betreft, verwijs ik dan weer naar het artikel van Paul Boorstin in de Huffington Post: Ufo alert! – Trump is an alien”. Op ludiek-sarcastische wijze beschrijft hij hoe de manier waarop Trump luidop bevestigt dat hij alles zal doen om het menselijk ras uit te roeien, en daar nog applaus voor krijgt ook, enkel te verklaren is vanuit een bovenmenselijke programmeerkunst waar wij niks van snappen.
Een subtiel én efficiënt algoritme zorgt er zowaar voor dat het verdwaasde gepeupel precies die leiders kiest die het met haar en huid zullen oppeuzelen. Poetin, Erdogan en Trump maken er een zootje van, sturen de zeven wereldplagen op ons af, om vervolgens de naar de prehistorie verwezen planeet beschikbaar te maken als interstellair tankstation/wilddierpark
U vindt dit een broodje-aap-verhaal? Dat staat u vrij, maar ik heb Stephen Hawking én mijn schoonmoeder aan mijn kant, en dat volstaat voorlopig. Vanuit het besef dat we gewoon een dom ras zijn in het heelal, is het beter om vooral tekenen van kwaadaardige, destructieve intelligentie te observeren en er patronen in te ontdekken, eerder dan simpelweg met morele (voor)oordelen ervan weg te kijken zoals Gutmensch Hugo Camps. Het volstaat niet om achterover leunend naar Bach te luisteren en ons te koesteren in de warmte van het mens-zijn, of, erger nog, de illusie dat een God met ons is.
Als slimste onder de dommen nodig ik u gewoon uit om de wereldpolitiek van het komende jaar, waarin de drie figuren een dominante rol zullen spelen, eens vanuit het enige gezichtspunt te bekijken dat er echt toe doet: vanuit de ruimte.
Als Poetin dat toch maar een omhooggevallen KGB-spion blijkt, Erdogan een doorgeslagen driftkikker en Trump een knotsgekke miljardair, des te beter, algehele opluchting en doorspoelen deze pagina. Dju, de Chinezen nog vergeten, hun Muur die vanuit de ruimte zichtbaar is, die rare spleetogen, en hun ijver om elke voetbalclub hier op te kopen. Ook hier een formidabele les in rekenkunde, jawel, sterren zullen we zien.
Tot in 2017.
Advertenties

6 Reacties op “Politiek en sterrenkunde: wat als Poetin, Erdogan en Trump aliens waren?

 1. Oei zou het kunnen dat die invasie al 2000 jaar eerder begonnen is?
  http://cycade.blogspot.be/2015/03/augoetin-poegustus.html

 2. Naarmate de realiteit steeds grotesker wordt zal de satire moeten volgen.

 3. De Graeve Freddy

  En dit alles in de veronderstelling dat buitenaardse wezens meer intelligent zullen zijn dan de bewoners van de aarde. Waarom wordt zoiets aangenomen. Dat er überhaupt buitenaardse wezens zijn, is bijna zo goed als zeker, maar meer intelligent?
  Velen geloven dat er ooit buitenaardse wezens op deze aarde gekomen zijn en zelfs veel goede zaken hebben achtergelaten voor ons. Het is niet onmogelijk, maar wie zal het zeggen en bewijzen? Het is niet de eerste en zeker niet de laatste “onbegrijpelijke” afwijking, die mogelijks op een “monster” zou gelijken. Ook heel wat mensen hebben de tendens om huin dromen als werkelijkheid te aanvaarden…
  Als we het met de hersenen van de aardbewoner bekijken, is het weinig waarschijnlijk dat buitenaardse wezens zouden gekomen zijn zonder dat ze minstens alles geroofd zouden hebben wat ze kunnen gebruiken. Misschien hebben zij dan wel en hebben ze de fameuze meteoor gestuurd naar de aarde om alle grote dino’s uit te roeien…:-) misschien wel, maar…
  Dat er mensen opgegraven zijn, die zouden kunnen wijzen op het feit dat ze niet “normaal” zouden geweest zijn of nog die vooruitstrevende procedés achtergelaten zouden hebben, is nog steeds geen bewijs dat ze buitenaards waren.
  Langs de andere kant is iedere “leider en elk levend wezen dat leider wil worden” belust op macht en zolang er leven is, zal dat blijven bestaan. De drie leiders, die U vernoemt, zullen natuurlijk “hun tijd meegaan” tot ze op machtiger stuiten. Dit is niet nieuw en dit bestaat al sinds miljoenen jaren lang vóór de mens op deze aarde rondliep.

 4. P. Eggermont

  Weinigen weten wellicht dat de toekomstige Amerikaanse president een zwak heeft voor professioneel worstelen (Catch). Pro-wrestling kan men zien als een performance kunst waar de scheiding tussen realiteit en fantasie niet altijd duidelijk is. Men speelt er de slechterik (“the heel”) ofwel de goede figuur (“the babyface”). Worstelen bestaat niet alleen uit brute kracht, maar vooral uit list en techniek. In de voorbije verkiezingsstrijd heeft Donald Trump bewust niet de goede gespeeld. Ook bij het worstelen komt het beter uit om de slechterik te zijn. Een publiek dat met beledigingen op je inwerkt, werkt beter dan een publiek dat je liefheeft. De rol van slechterik is ook dankbaar omdat het meer ruimte voor creativiteit laat. Men hoeft het niet te nauw te nemen met de regels, zelfs slechte reacties zijn goede reacties, waardoor men alles eens goed kan uitproberen en goed kan uitrazen. Men kan het zich ook veroorloven om eens gemeen uit te halen en dan genieten van de schalkse vreugde dat het verbreken van de regels bij het publiek teweegbrengt. Veel van de slechteriken worden op de duur de grote lieveling van het publiek. Ook nog toegepast door zwaargewichtbokser Muhammad Ali (1942-2016), die naar eigen zeggen veel had opgestoken van Gorgeous George (1915-1963), een vroegere “heel”-legende van het worstelen. De ring als emotionele leerschool?
  http://www.zeit.de/sport/2016-12/donald-trump-wrestling-linda-mc-mahon

 5. Er is geen buitenaardse intelligentie nodig om met een klein woordenspel een grote verduidelijking aan te brengen in het citaat van augustus, dat alle commentatoren links van het midden voor onbepaalde tijd de mond zal snoeren en de pen zal doen opdrogen :
  “(…) en de bereidheid om dat principe enkel met tegenspelers van formaat te delen.”
  Bye bye lame duck op 20 januari.
  Zeg maar dag met je handje op 15 maart.
  A ne plus jamais op 7 mei.
  Auf Nimmerwiedersehen ten laatste in oktober.
  Wie niets beters kan verzinnen dan computerhacking door buitenlandse mogendheden om zijn eigen verkiezingsnederlaag aan toe te schrijven, vergist zich schromelijk. Zoals intimi als wij wel weten, gaat het hier om buitenààrdse mogendheden!
  “De goden zijn taikonauten”, of zoiets.