5 Juni 1967: de dag dat god de kant van Israël koos

Israël

Vandaag, 5 juni 2017, is het exact 50 jaar geleden dat Israël de zgn. zesdaagse oorlog opstartte, een blitzkrieg die in sneltempo leidde tot de bezetting van de Sinaï, de Gaza-strook, de Westelijke Jordaanoever, Oost-Jeruzalem en de Golanhoogte.

Deze gebeurtenis is een keerpunt in de wereldgeschiedenis. Gesterkt door de enorme financiële steun en het morele gezag van de Verenigde Staten kon Israël alle VN-resoluties aan zijn laars lappen en zaaide het de kiem voor wat wij vandaag als terreurbeweging kennen: het antwoord van de machteloze Palestijnen kon er alleen een zijn van stenen gooien, amateuristische raketten afschieten die hooguit een paar bloempotten deden sneuvelen, maar ook het bloedbad van München in 1972 (tot dan was terreur, ironisch genoeg, vooral een uit de hand gelopen hobby van Duits extreem-links, bekend als de Baader-Meinhof-bende), als prototype voor een nieuwe manier van oorlogvoeren, getekend de islamitische Hamas, die veel later, met Irak, Syrië en Libië als tussenstations, het fenomeen IS zou opleveren.

De plaag van Egypte

Mideast Palestinians Gaza Reconstruction

Gaza, 2014

Zeg ik nu dat Israël het actuele IS-terrorisme heeft veroorzaakt? Neen, maar wel dat zonder de zesdaagse inval we niet zouden staan waar we nu staan, namelijk in de positie van een feitelijke derde wereldoorlog tussen het westen en een onbekende, onzichtbare vijand.

Het moslimfundamentalisme heeft het Palestijnse verzet, waar het in oorsprong weinig mee te maken had, geadopteerd als een protocol voor de Jihad, de heilige oorlog tegen alle ongelovigen. De seculiere Fatah onder leiding van Mahmoud Abbas heeft niets in de pap te brokken: Hamas dicteert de terreurlogica, als antwoord op een bezetting die al een halve eeuw duurt zonder uitzicht op beterschap, en de ironie is dat recent IS zijn oog heeft laten vallen op de Westelijke Jordaanoever om er te rekruteren en alzo in de rapen van Hamas te schieten.

Ik weet dat alle Israëlfanaten me zullen tegenspreken, maar het interview dat ik onlangs op de VRT zag met een “koloniste” in Oost-Jeruzalem spreekt boekdelen: voor haar behoren alle bezette gebieden tot de heilige staat Israël, omdat het god het wil, zo simpel is, discussie afgelopen. Geen enkele vorm van rationaliteit of Verlichtingsdenken is aan deze mensen besteed, die met de volle steun van het Netanyahu-regime een religieus fundamentalisme praktiseren dat,

horresco referens, als twee druppels water trekt op het fundamentalisme aan de andere kant, dat van Allah en zijn profeet.

Met Trump aan de macht zal de bijbelgekte en het dictaat van de pijpenkrullen nog toenemen, en zal het heilige land nog sterker de kaart van de onderdrukking uitspelen tegenover de Untermenschen die zomaar op “hun” bodem rondlopen als ongedierte. Want echt, dat is het vocabularium en de toon die ik die vrouw hoorde gebruiken: Palestijnen zijn geen mensen met mensenrechten, geen volk met zoiets als een redelijke claim op zelfbeschikking en soevereiniteit, maar een zwerm sprinkhanen die als een plaag van Egypte op hun bodem zijn neergestreken en bij de eerste gelegenheid gewoon platgespoten moeten worden.

Andermaal: ik zie geen jota verschil tussen het religieuze racisme van Israël en de waanzin van Parijs, Brussel, Manchester, Londen. Erger nog: ze hebben dezelfde wortel, namelijk de monotheïstische obsessie die zich vertaalt in een radicaal haatdenken, een fixatie op één ultieme strijd tegen het ongeloof en uiteraard tegen de religieuze concurrentie. Met de “heilige stad” Jeruzalem als inzet. Waarbij we volmondig moeten erkennen dat de eerste kruisvaart in 1096, waartoe Paus Urbanus opriep in ruil voor een complete aflaat, ook een éénzijdige agressie was onder leiding van onze Godfried van Bouillon tegen de heidenen die het heilige land bezetten. In de ogen van IS zijn we nog altijd kruisvaarders, het klinkt belachelijk, maar niet belachelijker dan het discours van de Joodse kolonisten.

Maar we zijn nu 2017, en er is nog altijd geen uitzicht op een tweestatenoplossing, de enige échte manier om de kwestie te ontmijnen. Vanuit onze Europese seculiere traditie, als we die nog ernstig nemen, kan de strijd tegen de moslimterreur (en al zijn paranoide zijtakken, al dan niet door IS opgeëist), niet losgezien worden van een kritische opstelling tegen het zionistische superioriteitsdenken van Israël, met alle imperialistische denkbeelden die daaraan vasthangen. Want het drama is dat vele Joden écht geloven dat god hen hiertoe heeft voorbestemd, het is niet eens een smoes om land in te palmen.
Sorry als iemand daar antisemitisme in ziet. Of beter, geen sorry: 5 juni 1967 is de dag dat Israël de heilige oorlog heruitvond, en de wereld tot een minder veilige plek maakte. We kunnen de klok niet terugdraaien, maar we kunnen ook niet verder zonder onze geschiedenis te kennen.
Advertenties

32 Reacties op “5 Juni 1967: de dag dat god de kant van Israël koos

 1. Heel mooi geschreven en ik ben met veel van wat er hier gezegd wordt eens
  MAAR
  1) Dit land behoorde toe aan de joden tot zij in 75 na christus door de Romeinen werden verdreven
  2) De joden zijn na hun verdrijving (t.t;z diegene die niet werden uitgeroeid werden als slaven meegenomen naar Rome om daar het Colosseum te bouwen en daarna als slaven werden doorverkocht door het ganse Romeinse rijk) steeds het slachtoffer geweest van de genocide (niet allen tijdens WO2)
  3) De joden die de holocaust hebben overleefd, werden door de Britten afgevoerd naar het toenmalige Palestina dat op dat ogenblik Brits mandaatgebied was en daar uit is het huidige Israel ontstaan
  4) vijftig jaar geleden zijn het niet de joden geweest die de oorlog hebben ingezet, maar een coalitie van omliggende landen die een verrassingsaanval hebben ingezet, de Jomkipour-oorlog,op het ogenblik dat Israel bijna verslagen was, hebben zij een geweldige tegenaanval gedaan, hebben de vijand vernietigd en de gebieden die U aanhaalt bezet.
  5) De meeste Israeli’s en de meeste Palestijnen willen wel een vreedzame oplossing, die er ook zou kunnen komen, indien er niet zoveel bemoeienis was van het buitenland
  6) Ja je hebt inderdaad gelijk dat er fanatiekelingen zijn aan “BEIDE KANTEN”, die met de steun van het buitenland een vreedzame oplossing spijtig genoeg tegenwerken

  7) Toch fijn dat U met een dergelijk open artikel een discussie in gang zet, wie weet kunnen dergelijke discussies een vredesproces i!n gang zetten

  PS. Ik kies met deze reactie geen partij voor wie dan ook en ben voorstande r van een vredesproces

  Theo

 2. Tussen punt 3 en punt 4 komt nog 1948, datum waarop Israël tot staat wordt uitgeroepen. Deze staatsvorming is meteen gevolgd word door de Nakba, een catastrofe voor de Palestijen en die catastrofe wordt meestal vergeten. Die zesdaagse kwam er niet zomaar. Neen, de Israëli’s hebben de oorlog van 1967 niet ingezet, maar ze waren er wel zeer goed op voorgereid.
  Misschien is de grootste vloek van die zesdaagse oorlog voor de Arabische Wereld geweest, want het pan-Arabisch nationalisme overleefde niet, net zomin als Nassers moderneseringspolitiek en bijgevolg een regressie naar conservatisme, terugkeer naar tradities en alsmaar actievere islamistische groeperingen. Maar ook Israël is er inwendig een verscheurde natie door geworden die al vijftig jaar geen beslissingen kan nemen.

 3. Volledig eens met Theo : een samenleven tussen de Christelijk/joodse gemeenschappen enerzijds en de Arabisch/Islamitische anderzijds lukt erg goed (beter dan hier alleszins) binnen de oude grenzen van Israel, maar daarbuiten heerst de bemoeienis en ophitsing vanuit het buitenland. Een tweestaten uitkomst is onbestaand, de enige oplossing zal van het land en haar bewoners zelf moeten komen, onder een vorm die enkel de toekomst zelf kent.

  • Het is te hopen dat we niet zitten te wachten op een “Jüdische Armee Fraktion” (dat zou pas ironisch zijn).

 4. andrevanhaeren2012

  Op 27 mei 1967 riep de Egyptische president (generaal) Nasser: ,,Ons primaire doel is de vernietiging van Israël. Het Arabische volk wil vechten. We zullen co-existentie met Israël nooit accepteren. De oorlog met Israël bestaat al sinds 1948.” Op 28 mei 1967 zei hij: ,,Onze daad zal de wereld verbazen. Ze zullen zien dat de Arabieren klaar staan voor oorlog. Wij erkennen het bestaan van Israël niet. Ons doel is het volledige herstel van Palestina en de vernietiging van Israël. Ons eerste doel: vervolmaking van de Arabische militaire macht. Ons nationale doel: de vernietiging van Israël.”

 5. Nasser wist dat Israël militair veel sterker stond dan Egypte en hij speelde het spel daardoor waarschijnlijk puur politiek uit.
  Woorden en daden van politiekers, dat zijn twee dingen.

  Palestina was al in het begin van de twintigste eeuw ten prooi gevallen aan Europese kolonialisatiedrift en Churchill spreekt daarover de volgende woorden uit: “Een hond in zijn hok heeft nog geen recht op dat hok, ook al zou hij er al heel lang in gelegen hebben. Ik erken dat recht niet. Ik erken bijvoorbeeld niet dat de rode Indianen van Amerika of het zwarte volk van Australië groot onrecht aangedaan is. Ik erken niet dat deze mensen een onrecht is aangedaan door het feit dat een sterker ras, een ras van een hogere rang, een meer wereldwijs ras om het zo te zeggen, gekomen is en hun plek ingenomen heeft.”

  Wie vernietigt hier wie?

  • siegfried verbeke

   Dit Churchill-citaat is mij niet bekend. Fend, wat is uw exacte bron?
   De typische reactie van een imperialist. En die man wordt in Groot-Brittannië nog altijd verheerlijkt! Hun imperium zijn ze wel kwijt.
   Indien Engeland de oorlog had verloren, had hij op de bank van oorlogsmisdadigers gezeten.

   • Ofwel “Image and Reality of the Israël- Palestine Conflict”,Norman Finkelstein, ofwel “De arrogantie van de macht”, N. Chomsky

 6. Dit is op 𝕥𝕙𝕖𝕠 𝕙𝕖𝕣𝕓𝕠𝕥𝕤 👋 𝕥𝕙𝕖 𝕧𝕠𝕚𝕔𝕖 🗣 💌 𝕠𝕗 𝕥𝕚𝕖𝕟𝕖𝕟 🇧🇪 😍💋 herblogden reageerde:
  Tienen is ook uitgegroeid tot een multiculturele gemeenschap met verschillende politieke strekkingen, verschillende geloofsovertuigingen, verschillende culturen en toch is er stabiliteit in onze stad, wat kan in een stad als Tienen, kan ook internationaal.
  Men kan verschillen tussen volkeren en geloofsovertuigingen met mekaar laten “BOTSEN” of men kan van mekaar “LEREN”
  Wie doet er mee aan de discussie die ik hier bijvoeg?

 7. Ik vindt deze discussie zo interessant dat ik ze herblogd heb op mijn Blog om nog meer mensen bij deze discussie te betrekken, hopelijk op een opbouwende en vredelievende manier Theo Herbots the voice from #Tienen Tienen http://groetenuittienen.blog/2017/06/05/5-juni-1967-de-dag-dat-god-de-kant-van-israel-koos/

 8. siegfried verbeke

  Chapeau, mijnheer Sanctorum, zou Gunter Lamoot zeggen!
  U hebt wel “ballen”, want na Mark Grammens, zijt u de enige columnist die de vinger op de zere plek durf te leggen. Jeremy Colby (Britse Labour partij) schijnt ook op de goede weg te zijn, maar voor hoe lang?
  U hebt op de tenen getrapt van de heilige koe van de westerse ‘beschaving, waardoor u nu op de zwarte lijst staat van de zionistische loge, het media-establishment, ’t Pallieterke, Vlaams Belang en de vlaamse beweging-reutemeteut.
  Verwacht u aan broodroof , gesloten deuren en vrienden die niet meer met u willen spreken of omgaan. Veel moed!

 9. Dat dit stukje verschijnt drie dagen na de dodelijke mohammedaanse aanslagen in Londen en twee weken na de dodelijke mohammedaanse aanslag in Manchester is bijzonder cynisch: “De Joden zijn schuldig” lees ik.

  Ik heb ook een grondige hekel aan de ‘holocaustindistrie’ maar ken ook de geschiedenis van 632 tot 1966. Bovendien, heeft het me veel tijd en geld gekost maar ik heb de mohammedaanse doctrine bestudeerd en blijkbaar in schril contrast met sanctorum de koran ook werkelijk gelezen.

  Het percentage anti-joodse tekst in de mohammedaanse doctrine is wetenschappelijk bestudeerd en staat vast. Niet minder dan 9,3 procent van die doctrine bestaat uit anti-joodse tekst. De biografie van Mohammed bevat 12 procent anti-joodse tekst. De overleveringen over wat Mohammed allemaal deed en zei (de ahadith) bevat 8,9 anti-joodse tekst. Niettegenstaande de openbaringen van Mekka slechts 1 % anti-joodse tekst bevatten, bevat het stuk koran geopenbaard in Medina maar liefst 17 procent anti-Joodse tekst.

  Als men weet dat “Mein kampf” slechts 7 procent anti-joodse tekst bevat is de conclusie evident en voor de hand liggend.

  Dit artikeltje van Sanctorum bestaat uit 100 procent anti-Joodse tekst en is dus beslist een van de pot gerukte uiting van antisemitisme van de goorste soort en gelet op de historische context van vandaag, pure politiek correcte en vooral islamitische propaganda die ons met een bulldozer zand in de ogen tracht te strooien.

  • siegfried verbeke

   Kleine correctie: de Koran is het woord van God. De ahadith daarentegen zijn allerlei verhaaltjes en interpretaties van de priesterkaste-leden en dus eenzijdig, tijdsgebonden, secundair en dus ten gronde niet-bindend. Kom daarmee dus niet aandraven als je de islam wil beoordelen. Overigens ben ik benieuwd waar u die 9,3 % anti-Joodse tekst in de Koran hebt gevonden. Citeer. Ik heb al veel van die citaten weerlegd, maar het heeft niet gebaat want de Uilen (inclusief de moslim-Uilen) willen of zijn niet in staat te zien of hun eigen denkvermogen te gebruiken.

   • Correctie?

    Mijn bron is de islamitische clerus zelf. Wie denk jij te zijn om hén te mogen en te kunnen tegenspreken? De Ahadith zijn wél bindend voor alle mohammedanen en liggen beslist ten grondslag aan de Sharia, die ook wetgeving is voor niet-moslims, vervat in andere en dus niet-doctrinaire handboeken zoals ‘the reliance of the traveler.’

    Correctie? De koran is het woord van de maangod Allah en dus helemaal niet van ‘God’.

    Beste man, ik ben een vrijzinnige atheïst en voor mij kan elke religioot beslist de pot op.

    De wetenschappelijk vastgestelde 9,3 procent anti-joodse tekst betreft “de totaliteit” en dus 100% van de islamitische doctrine volgens de islamitische godgeleerden waarvan jij gemakkelijkheidshalve en politiek correct het bestaan van 60% ervan doodleuk ontkent. Uw hier gesuggereerde ‘weerlegging’ stinkt naar islamfascisme.

    Denkvermogen? Ik beschik over een tientallen meters lang boekenrek met informatie over de intrinsiek misdadige en moordzuchtige islam.

    Ik citeer niets op fascistisch bevel. Zoek het zelf op!

 10. Is de kwestie van het Israëlisch-Palestijns conflict religieus of politiek? Wat Israël sinds 1967 kan worden verweten is dat het geen noodzakelijke politieke keuzes heeft gemaakt, met alle gevolgen van dien, ook voor ons.

  Kent u het percentage doden en slachtoffers lang beide kanten?

 11. Neem nu operatie Gegoten Lood (27 december 2008-18 januari 2009). Aan Palestijnse kant, 1300 doden, vooral burgers (139 kinderen), 5400 gewonden.
  Aan Israëlische kant, 13 slachtoffers, 3 burgers en 10 militairen.

 12. Marc Schoeters

  Deze bijdrage van Johan Sanctorum laat me sprakeloos achter. Ik vind er geen woorden voor. Daarom zal ik als antwoord een paar feiten opsommen – die iedereen gewoon in Wikipedia kan opzoeken.

  1.
  In de koran kan men nogal wat verzen vinden die zich expliciet tegen de Joden keren. Zoals:
  Soera 5, vers 51: “O, gij die gelooft, neemt de Joden en de Christenen niet tot vrienden. Zij zijn elkanders vrienden.”
  Soera 8, vers 12: “Ik boezem ontzag in de harten der ongelovigen. Slaat daarom hun hoofd af en slaat alle toppen van hun vingers af.”
  Soera 98, vers 6: “Voorwaar, de ongelovigen onder de mensen van het Boek [= de Joden en de christenen] en de afgodendienaren [= de heidenen] zullen in het Vuur der hel geworpen worden, daarin zullen zij verblijven. Zij zijn de slechtste der schepselen.”

  2.
  De hadith zijn de in grote verzamelingen vastgelegde, islamitische overleveringen over het doen en laten en de uitspraken van Mohammed. Over het fundamentele antisemitisme van Mohammed kan men in de hadith verscheidene staaltjes lezen. Zo beschrijft hij onder andere hoe het de Joden zal vergaan op de dag des oordeels: “De Joden verstoppen zich achter de rotsen en de bomen. Maar de rotsen en bomen roepen: ‘O Moslim, O dienaar van God, er is een Jood achter mij. Kom en dood hem.’ ”
  Artikel 7 van het handvest van Hamas (1988) herhaalt deze overgeleverde woorden van Mohammed expliciet. Uit artikel 7: Hamas heeft ernaar verlangd Allah’s belofte ten uitvoer te leggen, hoeveel tijd dat ook kost. Mohammed … zei: “De dag des oordeels zal niet komen, totdat de Joden zich achter rotsen en bomen verstoppen, die zullen zeggen: ‘O moslims, o Abdullah, achter mij zit een Jood, kom hier en dood hem.’ ”

  3.
  De Banu Qurayza waren een Joodse stam in het noorden van Arabië. Deze stam, bestaande uit enige duizenden personen, werd verslagen door Mohammed in 627.
  Aan de Joden werd voorgesteld om moslim te worden; daarmee konden ze hun leven en bezittingen veiligstellen. De Joden weigerden dit. Na een belegering van 25 dagen gaven zij zich over op voorwaarde dat ze mochten blijven leven.
  Het vonnis van Mohammed luidde: De Joodse mannen moeten worden gedood, hun bezittingen moeten worden verdeeld. Joodse vrouwen en kinderen moeten als slaven onderling worden verdeeld. Daarna werden de Joden naar de bazaar van Medina gebracht. In Medina moesten op bevel van Mohammed greppels worden gegraven. De Joden moesten erin gaan zitten. Ze werden één voor één onthoofd. Volgens de gezaghebbende historicus en theoloog Al-Tabari (838-923) werden tussen 700 en 900 Joodse mannen onthoofd. Mohammed zelf was bij de slachting aanwezig. Hierna waren er geen Joodse stammen in Medina meer over.

  4.
  De ‘Protocollen van de wijzen van Sion’ is een fictief verslag van een vergadering van Joodse leiders, die in 1897 zou hebben plaatsgevonden in Bazel. Deze Joodse leiders (‘wijzen van Sion’) zouden bijeen zijn gekomen om de christelijke maatschappij omver te werpen. Ook zouden zij plannen hebben gesmeed voor een Joodse wereldheerschappij; de ‘Protocollen’ beschrijven tot in detail hoe deze verwezenlijkt zou moeten worden. Het geschrift werd en wordt daarom graag geciteerd door antisemieten om er het “Joodse gevaar” mee aan te tonen.
  Bij verschillende uitingen van antisemitisme, ook tegenwoordig nog, duiken de ‘Protocollen’ steeds weer op. Een actueel voorbeeld is het handvest van de Palestijnse beweging Hamas, waar veelvuldig uit de ‘Protocollen van Sion’ geciteerd wordt om de “zionistische samenzwering” aan te tonen. In het Midden-Oosten wordt door velen niet getwijfeld aan de echtheid van de ‘Protocollen’ en die zijn dan ook op grote schaal verkrijgbaar als “historische literatuur”.

  5.
  De 13. Waffen-Gebirgs-Division der SS “Handschar” was een divisie van de Waffen-SS die was samengesteld uit moslim-vrijwilligers.
  Duitsland had meerdere kleine moslim-eenheden; de 13. Waffen-Gebirgs-Division was, tegen het einde van 1943 met 21.065 man, onder wie 18.000 moslims, de grootste divisie. De naam Handschar verwijst naar Khanjar, een Arabische dolk.
  Voor de geestelijke verzorging van de divisie werden Bosnische imams in Duitsland opgeleid. Hierbij speelde het Islamische Zentral-Institut in Berlijn, dat vanaf 1942 werd geleid door Amin al-Hoesseini een belangrijke rol. Amin al-Hoesseini riep moslims ook in radio-uitzendingen op om dienst te nemen in de divisie.
  Vanaf februari 1944 werd de divisie in de strijd tegen de communistische partizanen ingezet. In de harde strijd werden ook terreurdaden tegen de burgerbevolking niet geschuwd.

  6.
  Mohammad Amin al-Hoesseini (Jeruzalem, ca. 1897 – Beiroet, 4 juli 1974) was een Palestijns-Arabische nationalist en een islamitisch leider. Hij was de grootmoefti van Jeruzalem. In 1935 richtte hij een Arabisch-Palestijnse politieke partij (PAP) op met zijn neef, Jamal Musa al-Hoesseini, als voorzitter. De daaraan verbonden jeugdvereniging, Al-Futtawah, was daarvan de krachtigste factor die in Palestina talrijke pamfletten met nationaalsocialistische leuzen en hakenkruisen verspreidde. Uit de leden van deze en andere paramilitaire verenigingen van jonge moslims in Palestina werden leden gerekruteerd voor geheime terroristische groeperingen, zoals de Jihad voor het Heilig Land die in Judea door Abdel Kader al-Hoesseini werd opgericht en de in Galilea en Haifa optredende terreurgroep van sjeik Izz al-Din al-Kassam.
  In zijn verzet tegen het Britse koloniale bestuur en de Joodse immigratie zocht Al-Hoesseini onder andere steun bij Duitsland. Direct na de machtsovername door Hitler en de nazi’s in 1933 zocht hij toenadering tot de nieuwe Duitse machthebbers. Bij de ontmoeting met de nieuwe Duitse consul, Wolff, in Jeruzalem bood Al-Hoesseini direct zijn diensten aan en deelde hij mee: “De Moslims in en buiten Palestina begroeten het nieuwe regime in Duitsland van harte en hopen dat ook andere landen het fascistisch-antidemocratisch staatsbestel zullen overnemen.”
  Op 19 april 1936 begon in Palestina een Arabische opstand die duurde tot 1939. Deze opstand werd geleid door het Arabische Hoge Comité, dat werd voorgezeten door Al-Hoesseini,
  Waar zijn paramilitaire groepen de overhand kregen werd de sharia opgelegd; wie zich niet hield aan de orthodox islamitische kledingvoorschriften of andere overtredingen tegen de Sharia beging werd onmiddellijk en meedogenloos gedood.
  De opstand werd gesteund door de nazi-regering van het Duitse Rijk met financiering en wapenleveranties via Irak en Saoedi-Arabië.
  Op 28 november 1941 bracht de grootmoefti van Jeruzalem in Berlijn een eerste bezoek aan Adolf Hitler, en verzocht hem een verklaring af te leggen van steun aan “de Arabische strijd voor onafhankelijkheid en bevrijding”, aan welk verzoek Hitler echter niet wilde voldoen. De oplossing van het “Jodenvraagstuk” werd echter wel in detail besproken.
  Zeven weken na het bezoek van de moslimleider aan Adolf Hitler vond de beruchte Wannseeconferentie plaats. De Wannseeconferentie was een op 20 januari 1942 op uitnodiging van nazileider Reinhard Heydrich gehouden bijeenkomst van vijftien hoge naziambtenaren in de aan de Wannsee bij Berlijn gelegen Villa Marlier. Zij kwamen bijeen om te spreken over een “definitieve oplossing” voor het “Jodenvraagstuk” (“Endlösung der Judenfrage”). De bijeenkomst begon om 12.00 uur en duurde minder dan twee uur. Uiteindelijk wist Heydrich alle deelnemers over de streep te halen, en men stemde eenstemmig in met de vergassing van en moord op het Joodse volk.
  Al-Hoesseini onderhield ook contacten met Heinrich Himmler. Himmler zond hem op 2 november 1943 een ondersteuningstelegram naar aanleiding van de 26e verjaardag van de Balfour-verklaring. Himmler bood Al-Hoesseini de mogelijkheid een instituut voor de opleiding van imams in Dresden op te richten. Hiervoor stuurde Al-Hoesseini een danktelegram aan Himmler op 27 november 1944.

  7.
  Enzovoorts. Enzovoorts. Enzovoorts. Moet er nog zand zijn?

  • Zeer toepasselijk : door het bos de bomen niet meer zien.

  • siegfried verbeke

   Betr. 1: Wie geïnteresseerd is in de correcte toelichting van de steeds ten nadele van de islam geciteerde teksten, kan deze bij mij aan vragen (siegfriedverbeke@hotmail.com). Dat bespaart mij heel wat schrijverij.
   Betr. 2: De ahadith (meervoud van hadith) zijn inderdaad “overleveringen”, zoals de heiligenlevens in de katholieke kerk. M.a.w. waardeloos in de beoordeling van de islam als godsdienst, volgens mijn bescheiden mening.
   Betr. 3: zie 2. De bron van deze cowboy-verhalen zijn de ahadith.
   Betr. 4, en 5 : Naast de kwestie
   Betr. 7. Hier zijn we weer (naast de kwestie) bij de Wannsee-conferentie. Schoeters beweert: “Uiteindelijk wist Heydrich alle deelnemers over de streep te halen, en men stemde eenstemmig in met de vergassing van en moord op het Joodse volk.” Wat een onzin!
   De geïnteresseerden kunnen de volledige tekst (in het nederlands) vinden bij “www.go2war2.nl”. (geen revisionistische website!). Er is in de notulen enkel sprake van deportatie naar het oosten. Marc Schoeters moet leren lezen en minder blowen.

 13. Hans Becu

  Ik denk, als ik dit lees, dat ik maar achter het initiatief van Selahattin Kocak en Michael Freilich ga staan. In de hoop dat iedereen inziet dat bij dergelijke conflicten de verantwoordelijkheden meestal gedeeld zijn, en dat extremisme van beide kanten niks oplost. Het Palestijns conflict is ook onoplosbaar omdat langs beide kanten de extremisten de boel blokkeren. En dat zijn Hamas en de fundamentalistische Joodse kolonisten-zionisten.

 14. Zweeds traumacentrum mag geen verkrachtingsslachtoffers meer behandelen, maar moet zich vanaf nu bezighouden met “getraumatiseerde vluchtelingen. ”I rest my case!”
  Antisemitisch en patriarchaal dementerend!
  Israël rules! (En ik ben niet eens 1 Jood!)
  Vrijzinnige Greetz!

 15. Marc Schoeters

  Siegfried Verbeke kan het niet laten – zijn revisionistische “spielereien”. Volgens hem is de officiële in de Nederlandse moskeeën gebruikte vertaling van de koran fout. Tja. We kunnen gelukkig bij hem “de correcte toelichting” aanvragen. Ik ken dat – zo’n “correcte toelichting”. Er zijn vele koranexegeten die zelfs van een kromzwaard en recht pluimpje maken. Zo gaat dat – revisionisme.
  Siegfried Verbeke gooit ook heel elke hadith (enkelvoud van ahadith) plus de hele sharia in de vuilbak. Die zouden “waardeloos” zijn in “de beoordeling van de islam als godsdienst”. Ik stel voor dat hij naar Caïro of Teheran vertrekt om het daar eens te gaan uitleggen. Ze zullen opgetogen zijn met zijn originele kijk. Het kan niet genoeg benadrukt worden: de islam is geen “godsdienst” maar een veroveringsideologie. Dat wordt pas echt duidelijk als men niet alleen de koran maar ook de “overleveringen” leest – bijvoorbeeld die over het leven van Mohammed zelf. Door precies die teksten – die door alle grote islamstrekkingen worden aanvaard – te verwerpen als “waardeloos” is het natuurlijk gemakkelijk om te “bewijzen” dat de islam geen totalitaire veroveringsideologie is. Zo gaat dat – revisionisme.
  Siegfried Verbeke vindt de historische feiten die onomstotelijk bewijzen dat het mohammedanisme in de vorige eeuw een hecht bondgenootschap sloot met het nazisme “naast de kwestie”. Ik stel voor dat hij naar Jeruzalem en Tel Aviv vertrekt om het ook daar eens uit te leggen. De Arabieren in het algemeen – en de “Palestijnen” in het bijzonder – hebben zondermeer gecollaboreerd met het Hitlerregime. Zij vonden elkaar in hun gezamenlijke Jodenhaat en in hun verheerlijking van een totalitair staatsbestel. En zij vervolgden allebei de Joden reeds lang voor het bestaan van Israël. Precies vanwege die collaboratie met het naziregime bestaat er bij de Joden in Israël zo’n groot en terecht wantrouwen tegenover groeperingen als Hamas. De eeuwige oorlog van de Arabieren met Israël is zonder twijfel mohammedaans geïnspireerd. Iedereen die zich in de islam verdiept weet dat een gebied dat eens mohammedaans is geworden – dat voor eeuwig is. Daarom dromen vele moslims ook van een herovering van Spanje of de Balkan. De moslims zullen niet rusten eer Israël vernietigd is. De haat zit diep – zeer diep – en is niet van sociale of economische aard. Maar toch zijn er veel mensen die het licht van de zon ontkennen en de ogen sluiten voor de diepste drijfveren van “de religie van de vrede”. Zo gaat dat – revisionisme.
  Siegfried Verbeke gaat helemaal over de schreef door te schrijven dat de deelnemers op de Wannsee-conferentie alleen maar besloten hadden tot “deportatie naar het oosten”. Ha ja – de Joden werden in treinen naar vakantiekampen gebracht waar plaatselijke animators hen aanzetten tot creatieve handenarbeid. Waarschijnlijk is dat een aantal weken voor de conferentie ook in die strekking zo gezegd tijdens het historische gesprek tussen de “Palestijnse” grootmoefti van Jeruzalem en de Führer van Berlijn. De Joden moesten gewoon op vakantie. Zo gaat dat – het revisionisme.
  Siegfried Verbeke is een onverbeterlijke revisionist. Na zijn vroegere capriolen als notoir holocaust-ontkenner heeft hij het licht van de koran gezien. En ook de islam kan rekenen op zijn talent om wat krom is recht te spreken. Van holocaust-ontkenning naar moslimcollaboratie is maar een kleine stap. Constant in beide is de diepgewortelde Jodenhaat. Deze week voerde ik met een anarchistische vriend nog een discussie over de vraag waar het met links zo fout is gelopen. Tot begin jaren tachtig paste links op de islam dezelfde emanciperende religiekritiek toe als op het christendom. En toen – op nauwelijks tien jaar tijd – maakte links een bocht van honderdtachtig graden en werd de islam omhelst. Waarom? Buiten een gedeelde vijand – Amerika en het kapitalisme – en een gedeelde afkeer van de liberale democratie is zeker de Jodenhaat hierin beslissend geweest. De Jodenhaat is bij het nieuwe “links” even diepgeworteld als bij het oude extreemrechts. Het moet voor Siegfried Verbeke een geschenk uit de hemel zijn geweest toen vele “linksen” zich gingen gedragen als “nuttige ongelovigen” ten dienste van de islam. En dat Jodenhaat – onder het mom van kritiek op Israël – plots opnieuw “salonfähig” is geworden. Dat je op die manier als extreemrechtse holocaust-ontkenner toch nog in het “goede” kamp kan terechtkomen – en een koene verdediger wordt van die “arme Palestijnen” en “gediscrimineerde moslims”.
  Ik heb in Antwerpen vele Joodse kennissen. Zij vertellen allemaal dezelfde verhalen over de “alledaagse” Jodenhaat waarmee zij worden geconfronteerd. Joodse schoolkinderen die nagejouwd en bespuwd worden. Mensen die fysiek worden aangevallen. Synagogen die permanent moeten bewaakt worden. Het is de “kleine” jihad – die meer en meer Joodse mensen op de vlucht jaagt. Mijn beste vriend in mijn schooltijd was een Joodse jongen – afkomstig uit een liberaal-vrijzinnige familie. Ooit zei zijn vader tegen me: “Ik sta niet zomaar achter elke politieke beslissing van Israël. Maar zonder Israël is elke Jood in de wereld een ongedekte cheque.” Ik begreep hem onmiddellijk. Maar pas de laatste jaren heb ik ook begrepen dat zonder Israël niet alleen elke Jood maar elke niet-mohammedaan ter wereld een ongedekte cheque zou zijn. Dat kleine land zal – desnoods in zijn eentje – de wereldwijde islamisering tot staan brengen. Als de moslims Israël ooit aan de rand van de vernietiging zouden brengen – dan bestaan twintig minuten later Mekka en Medina niet meer. Ik vind dat een geruststellende gedachte.

  • Volledig akkoord. De ahadith mag dan voor niet-mohammedanen inderdaad waardeloos zijn, voor de mohammedanen maakt de ahadith onlosmakelijk deel uit van de islamitische doctrine. En zelfs al zouden we die overleveringen van gezaghebbende auteurs buiten beschouwing laten dan stijgt het percentage anti-joodse tekst in de mohammedaanse doctrine zelfs van 9,3 naar 17,7 procent. In “Mein Kampf” van Adolf Hitler is dat maar 7 procent.

 16. U bedoelt “dat kleine land zal – desnoods in zijn eentje – de werelwijde islamisering tot staan… tot stand brengen “? De zin die erop volgt spreekt in dezelfde richting. “Als de moslims Israël ooit aan de rand van de vernieting zouden brengen – dan bestaan twintig minuten later Mekka en Medina niet meer.

  • Marc Schoeters

   Er staat wat er staat: “tot staan brengen”. Dat betekent dus: “doen stoppen”. Dat is toch duidelijk, nee?

 17. Joden vinden van zichzelf dat zij het door Jahweh uitverkoren volk zijn. Alle anderen hebben dus in hun ogen dikke pech. Het ‘oog om oog, tand om tand’-principe, dat joden hanteren is uit zichzelf even weinig agressief als het christelijk aanbieden van de andere wang, alleen minder extreem wereldvreemd.
  Want naastenliefde mag dan in die optiek weliswaar het ultieme individuele toonbeeld van dat christelijk ‘aanbieden van die andere wang’ zijn, maar werd in de loop van de geschiedenis volkomen terecht nooit en nergens door potentaten tot algemene staatsideologie verheven. Totdat de linkse generatie kerkhaters aan de macht kwam in het hedendaagse Europa, dàt is pas ‘horresco referens’!

  Studie van de Thora is voor de jood(se man) essentieel, zodat hij zelf in de heilige boeken de bevestiging kan vinden in de tekst dat die stelling van uitverkorenheid, wis en waarachtig is. Vandaar is de alfabetiseringsgraad bij joden 100%, en dat is al zo van toen de dieren nog spraken. Met alle gevolgen en neveneffecten vandien. Want als ge van jongs af aan zijt opgekweekt om zelf de heilige boeken te kunnen lezen, kunt ge natuurlijk, als ge wat groter zijt geworden, ook alle andere boeken lezen. Om wat wijzer te worden, wellicht.
  En de bakermat van die speciale joodse humor is eveneens afkomstig uit diezelfde lezing van hun heilige boeken, maar dan tussen de lijnen door.

  Hoe het met de alfabetiseringsgraad bij mohammedanen gesteld is, hoeft geen verdere uitleg voor wie vertrouwd is met het stedelijk lager onderwijs in bijvoorbeeld Antwerpen. Ook weer met alle gevolgen en neveneffecten vandien. Volgelingen van de laatste profeet hebben het immers niet nodig om wat dan ook van hun heilige boeken zelf te lezen. Er staat ook bitter weinig in dat de moeite van het lezen waard is. Wie wil er nu lezen dat Allah hem helemaal niét uitverkoren heeft, en dat hij enkel maar in de hemel kan komen door een medemens de kop af te slaan? In het land der ongeletterden is imam koning. Koning van de wilde dieren, die er maar op los brullen, maar niets te zeggen hebben. En humor is aan hen helemaal niet besteed, dat is meer als parels voor de zwijnen, zogezegd.

  Het is al generaties zo dat joden, als groep, slim zijn en mohammedanen dom. Dat zit niet tussen de benen, maar intussen in de genen, hoeveel of hoe weinig importbruiden er ook nog aan te pas zullen komen.
  Moeilijker dan dat is het niet. Voor wie niet gelooft dat God een kant koos. Of voor wie überhaupt niet in God gelooft.
  Want dat deden de mensen dan uiteindelijk.